L. M.
2022.05.28 14:01 Frissítve: 2022.05.28 14:20

Chelsea: Életre szóló megtiszteltetés volt – búcsúzik Abramovics

Búcsúnyilatkozatot tett közzé Roman Abramovics, a Chelsea FC korábbi tulajdonosa. Az üzletembernek az orosz inváziót követő brit kormányzati intézkedések miatt kellett megválnia a londoni klubtól. Az új tulajdonos kiválasztása közel három hónapot vett igénybe, a Todd Boehly, Mark Walter, Hansjörg Wyss és a Clearlake Capital cégcsoport által alkotott konzorcium irányítása alá kerül a Chelsea. Abramovics most kiadott egy közleményt, amelyben köszönetet mond a klubnak az együtt töltött időért.

Roman Abramovics büszke arra, amit a Chelsea-vel elért (Fotó: GettyImages)

 

„Ennek a klubnak a tulajdonosának lenni nagy felelősséggel jár. Mióta közel húsz éve a Chelsea-hez kerültem, első kézből tapasztaltam meg, hogy ez a klub mire képes. Most a célom az volt, hogy biztosítsam, hogy a következő tulajdonosnak olyan gondolkodásmódja lesz, ami lehetővé teszi a férfi és a női csapat sikerét, valamint megvan az akarata és az indíttatása, hogy továbbfejlessze a klubot más különböző területeken, mint például az akadémia és az alapítvány” – kezdi levelét Roman Abramovics.

Az üzletember örül annak, hogy a keresés sikerrel járt, és sok szerencsét kíván az új tulajdonosoknak a pályán és azon kívül is.

„Életre szóló megtiszteltetés volt ennek a klubnak a részese lenni. Szeretném megköszönni minden korábbi és jelenlegi játékosnak, a személyzetnek és természetesen a szurkolóknak ezeket a csodás éveket.”

„Büszke vagyok arra, hogy a közös sikereink eredményeként ma már emberek milliói részesülnek a megalakulóban lévő új jótékonysági alapítványból. Ez az az örökség, amelyet közösen hoztunk létre.”

2023.03.06 21:28:18

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A holland menedzserben minden megvan ahhoz, hogy a Manchester United nagy edzőinek nyomdokaiba lépjen.

2023.03.05 13:24:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A „vörösök” először győzték le ilyen különbséggel a Manchester Unitedet.

2023.03.04 23:27:06

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

2023.03.04 22:24:44

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.A rivalizálás nem most kezdődött, és generációról generációra öröklődik.

2023.02.26 16:54:36

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Casemiro fejesének és egy öngólnak köszönhetően csaknem hat év után nyert ismét trófeát a Man. United.