Chelsea: 19 év után új klubelnököt neveznek ki

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.06.20. 11:11
null
Június 30-tól már nem Bruce Buck a Chelsea FC elnöke (Fotó: AFP)
Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea FC a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a jelenlegi klubelnök, Bruce Buck június 30-tól másik pozícióba lép, és tanácsadóként segíti az együttest.

 

Bruce Buck elnöksége 2003-ban kezdődött, akkor, amikor az orosz milliárdos, Roman Abramovics lett a klubtulajdonos. Mint ismert, az orosz–ukrán háború idei kirobbanását követően csak napok teltek el, s Abramovics bejelentette: eladja a Chelsea FC-t – később erre már kötelezték is a brit kormány orosz oligarchákkal szemben kivetett szankciói. Május elején hivatalossá vált, hogy 4.25 milliárd fontos üzlet keretein belül megállapodás született a klub eladásáról, amelyet így immár a Todd Boehly, Mark Walter, Hansjörg Wyss és a Clearlake Capital cégcsoport által alkotott új tulajdonosi csoport vezet.

A Chelsea Buck elnöksége és Abramovics munkássága idején kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is, egyszer az Európai Szuperkupát, valamint a klubvilágbajnokságot. Ötször zárt a Premier League élén, az FA-kupát ugyanennyiszer, míg az angol Ligakupát háromszor hódította el.

A chelseafc.com kiemeli, Buck sikereihez köthető az is, hogy az együttes az elmúlt 19 évben jelentősen növelte a bevételeit, világszínvonalú edzőközpontokat és „ez egyik legjobb akadémiát” hozta létre, továbbá olyan alapítványt alapított, amely számos nemes ügyet támogat.

„Büszke vagyok arra, hogy nagy sikerek eléréséhez segíthettem a Chelsea-t – nyilatkozta Bruce Buck.Eljött az ideje annak, hogy hátrébb lépjek, az új tulajdonosok pedig a már meglévő, erős alapokra építkezhessenek. Meggyőző elképzelésük van a klub jövőjéről, és alig várom, hogy új szerepkörben segíthessek nekik – a fantasztikus stábunkkal, játékosainkkal, edzőinkkel és támogatóinkkal együtt.”

Bruce Buck a folytatásban a Chelsea FC tanácsadójaként folytatja a munkát. Azt egyelőre nem tudni, ki lesz az új elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik