Championship: kiütötte a Fulhamet, ott lesz a playoffban a Sheffield

Vágólapra másolva!
2022.05.07. 16:52
null
Enda Stevens állította be a 4–0-s végeredményt, a Sheffield United kiütötte a Fulhamet a Championship záró fordulójában (Fotó: Getty Images)
A Huddersfield Town és a Nottingham Forest mellett a Sheffield United és a Luton Town vehet részt a Premier League-be jutásért rendezendő rájátszásban, miután utóbbi két együttes egyaránt megnyerte utolsó mérkőzését az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.

 

Az már korábban eldőlt, hogy a Fulham és az AFC Bournemouth automatikusan feljut a Championshipből az első osztályba, mint ahogy az is, hogy a Nottingham és a Huddersfield tagja lesz a playoff mezőnyének. Utóbbi két csapat között a bajnokság utolsó fordulójában helycsere történt a tabellán, a Forest visszacsúszott a negyedik pozícióba, mert nem tudta legyőzni idegenben a Hull Cityt (1–1), pedig a 92. percben megszerezte a vezetést…

Az ötödik és a hatodik helyért folyt még csata a záró körben, a Sheffield Unitednek és a Lutonnak a saját kezében volt a sorsa, mindkét alakulat otthon lépett pályára. A Sheffield 4–0-ra kiütötte a bajnok Fulhamet, a Luton a Reading ellen nyert 1–0-ra, így a két együttes megőrizte pozícióját, és bejutott a rájátszásba – igaz, mint kiderült, mindkét csapatnak belefért volna a vereség is, mert a Middlesbrough (7. helyezett) és a Millwall (9.) is kikapott, utóbbit a Blackburn (8.) meg is előzte a tabellán.

A playoff elődöntőjében a Huddersfield a Lutonnal (május 13. és 16.), a Nottingham a Sheffield Uniteddel (május 14. és 17.) csap össze. Az oda-visszavágós párharcok után a két győztes bejut a Wembleyben rendezendő döntőbe, melynek nyertese a következő idényben a Premier League-ben szerepelhet.

Kiesett a Peterborough, a Derby County, valamint Callum Styles együttese, a Barnsley.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik