M. D. 2022.05.07 16:52 Frissítve: 2022.05.07 17:07

Championship: kiütötte a Fulhamet, ott lesz a playoffban a Sheffield

A Huddersfield Town és a Nottingham Forest mellett a Sheffield United és a Luton Town vehet részt a Premier League-be jutásért rendezendő rájátszásban, miután utóbbi két együttes egyaránt megnyerte utolsó mérkőzését az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.

Enda Stevens állította be a 4–0-s végeredményt, a Sheffield United kiütötte a Fulhamet a Championship záró fordulójában (Fotó: Getty Images)

 

Az már korábban eldőlt, hogy a Fulham és az AFC Bournemouth automatikusan feljut a Championshipből az első osztályba, mint ahogy az is, hogy a Nottingham és a Huddersfield tagja lesz a playoff mezőnyének. Utóbbi két csapat között a bajnokság utolsó fordulójában helycsere történt a tabellán, a Forest visszacsúszott a negyedik pozícióba, mert nem tudta legyőzni idegenben a Hull Cityt (1–1), pedig a 92. percben megszerezte a vezetést…

Az ötödik és a hatodik helyért folyt még csata a záró körben, a Sheffield Unitednek és a Lutonnak a saját kezében volt a sorsa, mindkét alakulat otthon lépett pályára. A Sheffield 4–0-ra kiütötte a bajnok Fulhamet, a Luton a Reading ellen nyert 1–0-ra, így a két együttes megőrizte pozícióját, és bejutott a rájátszásba – igaz, mint kiderült, mindkét csapatnak belefért volna a vereség is, mert a Middlesbrough (7. helyezett) és a Millwall (9.) is kikapott, utóbbit a Blackburn (8.) meg is előzte a tabellán.

A playoff elődöntőjében a Huddersfield a Lutonnal (május 13. és 16.), a Nottingham a Sheffield Uniteddel (május 14. és 17.) csap össze. Az oda-visszavágós párharcok után a két győztes bejut a Wembleyben rendezendő döntőbe, melynek nyertese a következő idényben a Premier League-ben szerepelhet.

Kiesett a Peterborough, a Derby County, valamint Callum Styles együttese, a Barnsley.

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.