Championship: az év bénázását hozta össze a Hull védője? – videó

Vágólapra másolva!
2022.09.19. 12:47
null
Aligha a Swansea ellen nyújtotta élete teljesítményét a Hull City védője, Tobias Figueiredo (Fotó: AFP)
Ritkán látható bénázás után duplázta meg előnyét a Swansea City a Hull City ellen az angol másodosztályban (Championship). A walesi klub a 61. percben szerzett vezetést, majd három perccel később komikus jelenetsor után növelte a különbséget, a vendégek védője, Tobias Figueiredo főszereplésének köszönhetően, aki a hazaiak harmadik találatánál is „gólpasszt” adott.

Aligha ez lesz élete legjobb mérkőzése a Hull City portugál védőjének, a Sporting CP-ben nevelkedő Tobias Figueiredónak. Az angol másodosztály 11. fordulójában ugyanis az ő hathatós közreműködésével győzött 3–0-ra a Swansea.

A walesi együttes a 61. percben szerzett vezetést, majd három perccel később nyolc másodperc leforgása alatt ritkán látható bénázást hoztak össze a játékosok.

A hazaiak támadója rosszul vette át és szinte elesett a labdában, ami így Figueiredo elé került. A portugál bár könnyedén tisztázhatott volna, ehelyett a kapust, Nathan Baxtert is csak hátráltatta a védésben, majd mentés helyett saját lábában esett el és ezzel szolgálta ki Luke Cundle-t, aki viszont már észnél volt és néhány méterről nem hibázott.

Figueiredo ráadásul a Swansea harmadik góljához is nagyban hozzájárult, hiszen érthetetlen módon saját tizenhatosán belülről adta oda a tőle néhány méterre álló Swansea-csatárnak, Joel Piroe-nak a labdát, aki köszönte szépen és értékesítette a helyzetet.

ANGLIA
CHAMPIONSHIP, 11. FORDULÓ

Swansea City–Hull City 3–0 (Manning 61., Cundle 64., Piroe 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik