Arsenal: Várom már, hogy beszéljünk Artetával – Ljungberg

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.12.21. 11:34
null
Ljungberg várja, hogy leüljön beszélgetni Artetával (Fotó: AFP)
Mikel Arteta érkezésével a beugró menedzser, Fredrik Ljungberg is búcsúzik a szakvezetői pozíciótól az Arsenalnál – a klub médiacsapata vele is beszélgetett a bejelentés után.

Mint ismert, a klub korábbi játékosát Unai Emery menesztését követően nevezték ki beugró szakvezetőnek – az Arsenal közlése szerint a szombati, Everton elleni találkozón még ő irányítja a csapatot, a pénteken kinevezett Arteta a lelátóról nézi a meccset a Goodison Parkban.

„Nagyszerű élmény volt. Nagyon megtisztelő volt, hogy beugró menedzsere lehettem ennek a remek klubnak. Mindenki tudja, nehezek a körülmények, az önbizalom nem túl magas. Sajnos sok sérülés is hátráltat minket, de ilyen az élet. Az volt a legfőbb feladatom, hogy megnyugtassam a hajót, és segítsek, amennyit tudok. Megtisztelve érzem magam, hogy ezt tehettem, és várom már, hogy találkozhassak Mikellel, és beszélgessünk a futballról. Szerintem vissza tudjuk vezetni ezt a klubot oda, ahová tartozik. Korábban már találkoztunk, a legmélyebb tisztelettel vagyok iránta és szaktudása iránt. Szerintem együtt nagyon jól csináljuk majd a dolgunkat”
– mondta Ljungberg az Arsenal honlapjának.

Habár hivatalos közlemény nem érkezett azzal kapcsolatban, hogy mi lesz Ljungberg sorsa Arteta érkezése után, nagyon úgy tűnik, hogy segédedzőként folytatná a munkát. A baszk szakember annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy még nem volt lehetőségük hosszabban beszélgetni egymással, így később derül ki, pontosan milyen szereposztás várható.

Az Arsenallal kapcsolatos hírekben járatos David Ornstein úgy tudja, Arteta több más szakember bevonása mellett Ljungberggel is számol.

David Ornstein on Twitter

Hearing Freddie Ljungberg signs off as Arsenal interim boss at #EVEARS by going with youth - Martinelli, Smith-Rowe, Nelson, Saka, Maitland-Niles in mix to start. Understand Mikel Arteta wants 6 staff including Ljungberg. As per others, Steve Round & Inaki Cana also incoming #AFC


 

ANGOL PREMIER LEAGUE
18. FORDULÓ
13.30:
Everton–Arsenal (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik