Arsenal: kölcsönvették a Real Madridtól Ödegaardot – hivatalos

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.27. 12:48
null
Ödegaard a több játéklehetőség reményében az Arsenal mezére váltja a Real Madrid szerelését (Fotó: AFP)
Beigazolódtak a korábbi sajtóhírek: az angol Premier League-ben szereplő Arsenal labdarúgócsapata a hivatalos felületein jelentette be, hogy kölcsönvette a Real Madridtól a 22 éves norvég támadó középpályást, Martin Ödegaardot.

Az Arsenal közleménye megjegyzi, hogy az üzlet az előírt jogi procedúrák és egyéb előírások teljesülésétől függ. Ha ezek rendben lezajlanak, a játékos a mostani idény végéig lesz az Arsenal futballistája, és a 11-es számú mezben léphet majd pályára.

„Nagyszerű, hogy sikerült megszerezni Martint az idény végéig. Természetesen ő olyan játékos, akit mindannyian nagyon jól ismerünk, és bár még mindig fiatal, egy ideje már a legmagasabb szinten futballozik. Minőségi támadási opciókat biztosít majd számunkra, mindannyian izgatottan várjuk, hogy bevonhassuk őt a májusig tartó terveinkbe”
– mondta új labdarúgójáról Mikel Arteta.

Ödegaard nem sokkal a 16. születésnapja után, amolyan „csodagyerekként” 2015 januárjában lett a Real Madrid labdarúgója, és bár abban az évben bemutatkozott a felnőttek között, valójában a második csapat keretéhez tartozott, majd 2017-től kölcsönjátékosként futballozott a holland Heerenveenben és Vitesse-ben.

Az elmúlt idényben stabil spanyol élvonalbeli játékos lett belőle a Real Sociedadban, abban reménykedett, hogy teljesítménye utat nyit számára Madridban is, ám az újabb kölcsönből visszatérve csupán három bajnokin fért be a kezdőcsapatba.

A Real Sociedad ismét szívesen látta volna soraiban, sőt az Ajax érdeklődéséről is lehetett olvasni, azonban a Real Madrid az angol lehetőséget tekintette a leghasznosabbnak.


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik