Arsenal: Arsene Wenger máris megnevezte az utódját – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.20. 12:43
Mint arról beszámoltunk, az Arsenal labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, Arsene Wenger 22 év után távozik az idény végén. Az angol sajtóban rögtön körbejárt a hír: már meg is van a francia ikon utódja.

A 2017–2018-as szezon végén lezárul egy korszak az Arsenalnál Arsene Wenger távozásával. Miután a hírt hivatalosan is megerősítette a klub, rögtön elkezdődött a találgatás, ki veheti át a londoniak irányítását.

Sokat nem is kellett várni a megoldásra, azonnal körbefutott a hír az angol sajtóban: Arsene Wenger rögtön megnevezte utódját!

Wenger máris megnevezte az utódját? (Fotó: AFP)
Wenger máris megnevezte az utódját? (Fotó: AFP)

A hírek szerint a befutó nem egy klasszikus sztáredző, hanem egy edzői pályája elején járó Arsenal-ikon lehet: Patrick Vieira ülhet le az Arsenal kispadjára.

A 41 éves, 107-szeres francia válogatott Vieira 1996 és 2005 közt futballozott az Arsenalban, majd a Juventust, az Internazionalét és a Manchester Cityt megjárva 2011-ben akasztotta szögre a stoplist. Ezt követően a korábbi középpályás a Manchester City ificsapatánál kapott edzői állást, majd szintet lépve 2016-ban átvette a New York City FC irányítását.

A 2013-ban alapított New York-i együttes Vieirával a kispadján évről évre jobb teljesítményt nyújt, a csapat jelenleg veretlenül vezeti a Keleti konferenciát az MLS-ben.

Korábbi kedvence követheti Wengert az Arsenal kispadján (Fotó: AFP)
Korábbi kedvence követheti Wengert az Arsenal kispadján (Fotó: AFP)

A hírek szerint Vieira terve mindig is az volt, hogy egy nap az Arsenal menedzsere legyen, a Daily Mail információi szerint Wenger most az áldását adta a kinevezésére, a francia is honfitársát szeretné látni a londoniak kispadján.

„Folyamatosan követem Vieira edzői pályafutását, és véleményem szerint nagyszerűen dolgozik. Egy nap átveheti az Arsenal irányítását!” – mondta nemrég korábbi játékosáról Wenger.

Az angol fogadóirodák szerint Vieira mellett Carlo Ancelotti és Thomas Tuchel a legesélyesebb az állás betöltésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik