Anglia: Clattenburgöt a hétvégén hallgatja meg az FA

Vágólapra másolva!
2012.11.13. 12:09
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) a hétvégén hallgatja meg Mark Clattenburgöt, az októberi Chelsea–Manchester United bajnoki mérkőzés (2–3) játékvezetőjét, akit a londoni klub képviselői azzal gyanúsítottak, hogy rasszista szavakkal illette játékosukat, John Obi Mikelt. A bíró tagadja a vádakat.

A 37 esztendős Clattenburg hétfőn bekapcsolódott a játékvezetők felkészülésébe, miután Mike Rileyval, a bírók főnökével közösen úgy döntött, három hétig nem kap megbízást az angol élvonalban. Az ügyben egyébiránt rendőrségi nyomozás is folyik.

Az angol szövetség már korábban meghallgatta a Clattenburg munkáját segítő két partjelzőt, Michael McDonough-t és Simon Longot, valamint a negyedik játékvezetőként tevékenykedő Michael Jonest, és egyik segítő sem hallotta az úgynevezett headsetjén (fülhallgatón) keresztül Clattenburg rasszista indíttatású megnyilvánulását.

Mint ismert, John Terry nemrégiben töltötte le a négymeccses eltiltását, amiért a bőrszínét sértő megjegyzéseket tett Anton Ferdinandra, a Queens Park Rangers védőjére – ezek után nagy érdeklődés övezi, hogy Clattenburg tettét miképp szankcionálja (ha szankcionálja) a sportági szövetség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik