Anglia: a sérelmezett védő eltiltaná a szerbeket - videó

Vágólapra másolva!
2012.10.17. 14:14
Danny Rose, az U21-es angol labdarúgó-válogatott védője súlyos büntetést szabna ki a szerb szövetségre, miután szurkolói rasszista megnyilvánulásokkal sértegették őt a két csapat szerdai, angol győzelemmel és továbbjutással végződő Európa-bajnoki selejtezőjén.

Ahogy arról már beszámoltunk, emlékezetes véget ért a Szerbia–Anglia U21-es Eb-selejtező rájátszásának visszavágója. Az angolok az 1–0-ra megnyert első mérkőzés után hősiesen őrizték a gól nélküli döntetlent Szerbiában, majd a 94. percben – amikor már a szerb kapus is előrehúzódott – egy hosszan előrevágott labda után Connor Wickham eldöntötte a továbbjutás sorsát.Ahogy arról már beszámoltunk, emlékezetes véget ért a Szerbia–Anglia U21-es Eb-selejtező rájátszásának visszavágója. Az angolok az 1–0-ra megnyert első mérkőzés után hősiesen őrizték a gól nélküli döntetlent Szerbiában, majd a 94. percben – amikor már a szerb kapus is előrehúzódott – egy hosszan előrevágott labda után Connor Wickham eldöntötte a továbbjutás sorsát.

A fiatal játékos gólja egyben a záró akkordot jelentette, a játékvezető ugyanis még a középkezdés elvégzése előtt lefújta a találkozót. Ezek után pedig elszabadultak az indulatok: a szerb szurkolók által az egész mérkőzésen provokált Danny Rose dühében a hazai szurkolók irányába lőtte a labdát, amiért a játékvezető habozás nélkül felmutatta neki a piros lapot, a pályán pedig dulakodás tört ki a két csapat játékosai és a szakmai stábok között.

„Az egész akkor kezdődött, amikor kimentünk melegíteni – emlékezett vissza a Sunderlandet erősítő Danny Rose. – Mondtam Steve Wigley másodedzőnknek, hogy mi történik, mire ő azt válaszolta, próbáljam túltenni magam a bekiabálásokon, majd a mérkőzés után megvizsgáljuk az esetet."

„A drukkerek majomhuhogást utánoztak, a második félidőben pedig két alkalommal is fejbe dobtak egy kővel, amikor bedobáshoz készülődtem. Hatvan perc után már borzasztóan dühös voltam. Nagyon nehéz volt a játékra koncentrálnom, el is követtem egy pár hibát. Amikor a hajrában gólt lőttünk, kiszakadtak belőlem az érzelmek. A következő dolog amire emlékszem, hogy a szerb játékosok körülvettek engem, majd verekedés tört ki a pályán" – mondta Rose.

„Nem értem, más tud tanulni a figyelmeztetésekből, ők nem. El kellene őket tiltani" – szögezte le Rose.

Az eset kísértetiesen hasonlít a 2007-ben lejátszott szerb–angol U21-es Eb-selejtezőre: akkor Nedum Onuohát érték rasszista megnyilvánulások, amely után a szerb szövetség 16 ezer eurós pénzbírságot kapott. Azóta a szerb fanatikusok „hathatós közreműködésével" már el kellett halasztani egy Olaszország–Szerbia A-válogatott mérkőzést is.

SZERBIA U21–ANGLIA U21 0–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik