Thiago Silva az idény végén távozik a Chelsea-től – hivatalos

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.29. 13:07
Thiago Silva nyáron távozik a Chelsea-től (Fotó: Getty Images)
Szerződése 2024. június 30-i lejártával távozik az angol élvonalbeli Chelsea-től a 39 éves brazil védő, Thiago Silva – jelentette be a játékos a klub közösségi oldalán.

„Nagyon sokat jelent számomra a Chelsea. Azzal a szándékkal érkeztem, hogy egy évig maradok, de négy lett belőle, nemcsak nekem, hanem a családomnak is. A fiaim a Chelsea-ben játszanak, ezért is nagy büszkeség, hogy a Chelsea család tagja lehetek. Remélem, hogy ebben a győztes klubban folytatják a pályafutásukat, amelynek sok játékos szeretne tagja lenni. Azt hiszem, az itt töltött négy évem alatt mindent beleadtam, de mindennek van eleje, közepe és vége. Ez nem jelenti azt, hogy végleg távozom, remélem, nyitva hagyom az ajtót, hogy a közeljövőben más szerepkörben visszatérhessek. Ez egy leírhatatlan szerelem. Csak megköszönni tudom” – búcsúzkodott Thiago Silva, aki a koronavírus-járvány idején igazolt a londoni kékekhez, ezért eleinte nem tudott közel kerülni a szurkolókhoz, de ahogy az élet visszatért a normál kerékvágásba, nagy szeretetet és tiszteletet kapott tőlük.

„Normális körülmények között is nehéz búcsúzni, de amikor kölcsönös szeretet van, akkor még nehezebb. Egyszer kék, örökké kék” – mondta a brazil védő, aki büszke arra, hogy Bajnokok Ligáját nyert a csapattal.

A 39 éves Silva 2020-ban igazolt a Chelsea-hez a PSG-től, az angol csapatnál összesen 151 mérkőzésen kilenc gólig és három gólpasszig jutott, a BL mellett klubvilágbajnokságot is nyert a csapattal

Fabrizio Romano arról számolt be, hogy Thiago Silva iránt egykori brazil klubja, a Fluminense érdeklődik.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik