Pochettino: Nem bohóc, edző vagyok; Ten Hag: Győzelmet érdemeltünk volna

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.05. 10:10
Mauricio Pochettino a szenvedélyről beszélt a Manchester United legyőzése után (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 30. fordulójának rangadóján a Chelsea egy hihetetlen mérkőzésen a mesterhármast jegyző Cole Palmer vezérletével nyert a Manchester United ellen. A londoniak részéről a 100. és a 101. percben is betaláló Palmer kiemelte, hogy sose adják fel, míg Mauricio Pochettino a szenvedélyről beszélt. A vendégek részéről Erik ten Hag csapata szélsőjátékát dicsérte, továbbá megnevezte, miben kell fejlődniük.

 

„Rosszul kezdtünk, eladtuk a labdát és rosszul védekeztünk az első két gólnál, aztán uraltuk a meccset és brillíroztunk. Nyerésre álltunk, nagyon jó futballal és nagyszerű gólokkal. Domináltuk a játékot, különösen a szélső játékosaink – Garnacho, Antony – jelentettek veszélyt” – értékelt Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere.

„Jobb döntéseket kell hoznunk. Láthattátok, hogyan lövünk gólt kontrákból, hatalmas veszélyt tudunk teremteni, ma ismét láttunk erre egy példát. Viszont tudnunk kell azt, mikor kell megtartanunk a labdát, például amikor nyerésre állunk. Birtokoljuk a labdát, passzoljunk és mozogjunk, azaz inkább változtassunk a játékon ahelyett, hogy átadnánk az ellenfélnek az irányítást.  Megérdemeltük volna, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést” – idézi az 54 éves holland szavait a Sky Sports.

A vendégek menedzsere, Mauricio Pochettino először a temperamentumáról beszélt. „A szenvedély nem azt jelenti, hogy őrült fickóként viselkedek az oldalvonalnál. Nyugodtnak és analitikusnak kell lennem, hogy minden szempontból segítsem a csapat játékát. Különösen egy olyan csapatnak fontos ez, amelynek szüksége van a külső segítségre, nekünk van az egyik legfiatalabb csapatunk Európában. A meccs végén már más a helyzet. Ez nem egy cirkusz, nem bohóc, hanem edző vagyok.”

A Manchester United 99 perc 17 másodperc játék után még vezetett, mégis vereséget szenvedett. A Premier League történelmének ez a legkésőbbi időpontja, amikor egy gárda a rendes játékidőben még győzelemre állt, mégis pont nélkül maradt. 

Pochettino a hihetetlen fordításról is szót ejtett. „Elképesztő volt, megérdemeltük, mi voltunk a jobb csapat. A szurkolókkal való kapcsolat szempontjából ez egy fontos nap, akár egy fordulópont is lehet.  Ahogy ma kezdtük a meccset, az pontosan az, amit szeretnénk – akár a ManUnited, akár a Burnley ellen játszunk. Ma a futball a szórakoztatásról és a látványról szól: gólokat lőni és szenvedélyt építeni. A hátrány ellenére továbbra is hittünk és mondogattuk a játékosoknak, hogy két perc van hátra, higgyünk abban, hogy gólt tudunk szerezni.”

Az argentin menedzser szavait alátámasztja a mesterhármast jegyző Cole Palmer is. „Amikor a harmadik gólt lőttük, Pochettino azt mondta: srácok, még van két perc, gyerünk. Mindig próbál minket tovább hajtani! Őrület. Téboly. Annyira, de annyira boldog vagyok!” A 24 bajnokin 16 gólt és 8 gólpasszt jegyző Palmer a büntetőiről röviden csak ennyit mondott: „ha büntetőt kapunk, megpróbálok betalálni, ez ilyen egyszerű”.

A hétgólos őrületre talán senki sem számított, pedig a két együttes idei teljesítménye magában hordozta az izgalmakat. A Manchester United kapujára 225 lövés érkezett 2024-ben, ami a legtöbb az öt topligát tekintve. Erik ten Hag és Mauricio Pochettino csapatai az idei két egymás elleni bajnokin összesen 88-szor próbálkoztak kapura lövéssel, ami a 2014–2015-ös Leicester City–Queens Park Rangers mérkőzés (92) óta a legtöbb. A PL elmúlt kilenc idényében csak két olyan meccs volt, amelyen a felek legalább 47-szer kísérleteztek, s ez a kettő a Chelsea legutóbbi két bajnokija volt, a Manchester United és a Burnley ellen.

ANGOL PREMIER LEAGUE
31. FORDULÓ
Chelsea–Manchester United 4–3 (2–2)
London, Stamford Bridge. Vezette: Gillett
Chelsea: Petkovics – Gusto (Gilchrist, 75.), Disasi (Chalobah, 75.), Badiashile, Cucurella – Caicedo (Chukwuemeka, 71.), E. Fernández – Palmer, Gallagher (Madueke, 89.), Mudrik (Sterling, 71.) – N. Jackson. Menedzser: Mauricio Pochettino
Manchester United: Onana – Dalot, Varane (J. Evans, a szünetben; Kambwala, 66.), Maguire, Wan-Bissaka – Casemiro (McTominay, 75.), Mainoo – Antony, B. Fernandes, Garnacho (Mount, 85.) – Höjlund (Rashford, 66.). Menedzser: Erik ten Hag
Gólszerző: Gallagher (4.), Palmer (19., 90+10., 90+11. – az első kettőt 11-esből), ill. Garnacho (34., 67.), B. Fernandes (39.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik