Liverpool: „Nélküle majd jobban alhatok” – Guardiola Kloppról

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.27. 13:40
Pep Guardiola Jürgen Klopp távozása miatt jobban fog aludni a Liverpool elleni meccsek előtt (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Jürgen Klopp, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Premier League) vezető Liverpool FC német menedzsere váratlanul bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapattól. A hír sokkolta a futballvilágot, a PL-riválisok menedzserei sem győzték dicsérni a német szakembert.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb rivalizálása a Liverpool és a Manchester City, pontosabban Jürgen Klopp és Pep Guardiola között zajlott, de a két szakember egyébként kiváló kapcsolatot ápol.

„Meglepett Jürgen bejelentése. Amikor meghallottam, azt éreztem, hogy ezzel a Manchester City is elveszített valakit. Az elmúlt években a Liverpoollal való rivalizálásunban Klopp megkerülhetetlen volt. Ők voltak a legnagyobb riválisaink. Nélküle majd jobban alhatok, mert rémálomszerűek voltak az egymás elleni meccseink előtti éjszakáim. Természetesen hiányozni fog. Ahogy mindenkit, engem is sokkolt. Személy szerint ő volt a legnagyobb riválisom. Hiányozni fog a személyisége, a karizmája a Premier League-ből és különösen az, ahogy a csapatai játszanak. Remélem, hogy hamarosan együtt vacsározhatunk!”fogalmazott Jürgen Klopp távozásáról Pep Guardiola.

Fotó: Jordan Henderson/Instagram

A Tottenham korábbi, a Chelsea jelenlegi menedzsere, Mauricio Pochettino is nagyra becsüli a Liverpooltól távozó szakembert.

„Sokkolt. Nagyon szomorú. Amikor kirúgtak a Tottenhamtől, ő üzent nekem először. Elképesztő munkát végzett a Liverpoollal. Ha az a vágya, hogy pihenni akar, el kell fogadnunk, még ha a futballt szerető emberek szomorúak is lesznek ettől. Nagyszerű karakter, nagyszerű  ember, nagyszerű edző. Hiányozni fog az angol futballnak és a Liverpoolnak. Amikor megérkezett, az első meccsét ellenünk játszotta a White Hart Lane-en és nulla-nullát játszottunk. Azóta óriási örökséget épített fel” mondta Pochettino az Aston Villa elleni FA-kupa-meccs után, de megszólalt az Aston Villa menedzsere, Unai Emery is.

„Sokat harcoltunk egymással, de mindig tiszteltük egymást. Csodálatos karrierje van, és ő nagyon jó példa az edzők számára” – mondta a spanyol menedzser.

Reagált a Liverpool két ikonikus csapatkapitánya, a szaúdi Al-Ettifakot irányító Steven Gerrard és az onnan a holland Ajaxhoz szerződő Jordan Henderson is Instagram-történetében egy szívecskés hangulatjellel osztotta meg a Liverpool bejelentését.

Fotó: Steven Gerrard/Instagram

A Liverpool szurkolóinak is nagyon fog hiányozni Jürgen Klopp, a bejelentés után ugyanis elképesztő mértékben kezdtek emelkedni a jegyárak a csapat mérkőzéseire, a PoolBarátok magyar szurkolói oldal arról számolt be, hogy az egyelőre ismeretlen időpontban rendezendő Luton és Sheffield elleni meccsekre 3-400 fontért kaphatóak jegyek, az idény utolsó meccsére, a Wolverhampton elleni találkozóra a legrosszabb helyre szóló legolcsóbb jegy is átszámítva 800 ezer forint, a legdrágább 3.5 millió, a tavaszi rangadókra 450 ezer forint alatt már nem lehet jegyet kapni.

Mint megírtuk, Klopp mellett távozik a csapattól a szakmai stáb több tagja is, a hírek szerint a klubnál csak az után jelölik ki Klopp utódját, miután megtalálták a téli átigazolási időszak lezárultával távozó sportigazgató, Jörg Schmadtke utódját.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik