PL: Szoboszlai karizmája nem tanítható – Jürgen Klopp

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.11.29. 12:45
null
Jürgen Klopp elégedett Szoboszlai Dominik teljesítményével (Fotó: Getty Images)
Jürgen Klopp, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool menedzsere beszélt a magyar válogatott csapatkapitányáról, Szoboszlai Dominikról. A német edző szót ejtett a Szoboszlai érkezése előtti várakozásokról, a magyar játékos karizmájáról és arról, mennyire összetettebb a feladata a Liverpoolban.

 

„Látsz egy srácot Lipcse-mezben, aki jó dolgokat csinál. Aztán persze beszéltünk és azonnal láttam, hogy egy magabiztos, kedves, vicces fiatalemberről van szó, aki persze remek játékos” – mondta Jürgen Klopp Szoboszlai Dominikról.

A Liverpool menedzsere elmondta, hogy nem tudta, hogyan fog tudni beilleszkedni a magyar válogatott kapitánya a Liverpool csapatába. „Ez a természetes önbizalom, ez a karizma ez nem tanítható. Vagy megvan benned vagy nincs, és nála egyértelműen megvan! Ez pedig megkönnyítette a beilleszkedését. A fiúk már akkor kedvelték, mikor még nem is tudták, milyen remek játékos.”

Klopp arról is beszélt, hogy Szoboszlai Lipcsében sokkal fixebb szerepkörben futballozott. Liverpoolban ezen változtattak, de Szoboszlai érti a labdarúgást, mindig koncentrál és benne vannak a váratlan megoldások is, így minden szerepkörben helytáll.

@nemzeti_sport

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik