Liverpool: a Bayerntől érkezett holland válogatott középpályás – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.02. 07:28
null
Ryan Gravenberch a Liverpoolhoz igazolt (Fotó: Getty Images)
A korábbi sajtóhíreknek megfelelően az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpoolnál folytatja pályafutását a német Bayern Münchent elhagyó holland válogatott középpályás, Ryan Gravenberch – jelentették be hivatalos felületeiken a Mersey-partiak.

A 21 éves, 11-szeres holland válogatott középpályás 2019-tól 2022 nyaráig erősítette nevelőegyesülete, az Ajax felnőttcsapatát, majd a Bayern Münchenhez igazolt, ám az előző idényben csupán háromszor volt kezdő a német csapatban, s több játéklehetőségre vágyott.
A védekező középpályásként és középső középpályásként bevethető 21 éves labdarúgóért a hírek szerint a Liverpool FC 40 millió eurót fizetett a németeknek.



Az angol klub nem közölte a szerződés pontos időtartamát, csak annyit, hogy hosszú távú, de az átigazolási ügyekben jártas olasz transzferguru, Fabrizio Romano úgy tudja, a holland labdarúgó 2028-ig írt alá.

Gravenberch a Liverpool negyedik nyári igazolása az argentin világbajnok Alexis Mac Allister, a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik és a japán kapitány, Vataru Endo után.

A 21 éves labdarúgónak két válogatott honfitársa is szerepel a csapatban, Cody Gakpo és Virgil van Dijk is nagy örömmel fogadták őt, míg a csapat balhátvédje, Andrew Robertson viccelődött is vele: „Végre egy jó holland játékos”.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik