PL: Gvardiol, milyen gyönyörű a vezetékneve! – Guardiola

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.08.04. 15:55
null
Szépnevűek klubja (fotó: AFP)
A Manchester City menedzsere, Josep Guardiola nem szeretne már egyetlen játékost sem elveszíteni a nyáron, meg akarja tartani az FC Barcelona és mások által is csábított Bernardo Silvát, a Bayern München által hívott Kyle Walkert, utóbbinak angol lapok szerint új szerződést kínáltak.

 

„Mit mondhatnék Kyle-ról és Bernardóról? Nagyon fontos játékosaink, mindent megteszünk, hogy maradjanak. Ez nem olyan eset, mint Ilkay Gündogané, akinek lejárt a szerződése. Azt akarjuk, maradjanak, ők pedig maradni akarnak mind a ketten – nyilatkozta Guardiola pénteken délelőtt. – Az olyan harminckét-harminchárom éves játékosok, mint Ilkay és Rijad Mahrez azért jöttek ide, hogy megnyerjék a Premier League-t, majd a Bajnokok Ligájáról kérdezték őket. Néhány játékos új kihívásokra, új tapasztalatokra vágyik, az ilyeneknek nem mondhatok nemet, de nekik is meg kell érteniük, hogy a klubnak nagyon fontos része az üzlet. Olyan megállapodást kell kötni, amellyel mindenki elégedett.”

A mester elárulta, hogy nagyon sokszor elmondta Bernardo Silvának és Walkernek, mennyire számít rájuk, és milyen fontosnak tartja őket, ezért bízik a további együttműködésben.

„Nem akarok olyan játékosokkal vagy stábtagokkal dolgozni, akik nem akarnak itt lenni, de én is csak egy alkalmazott vagyok… Ha nem kapunk megfelelő ajánlatot egy játékosért, akkor nem távozik, és marad a mi játékosunk. Ha akarja Silvát a Barca, akkor ide kell repüljenek, beszélniük kell a sportigazgatóval és a vezérigazgatóval, meg kell egyeznie a három félnek” – tette hozzá Guardiola, aki néhány közhely után megvillogtatta azért a humorát is.

„Gvardiol, milyen gyönyörű a vezetékneve! Josko Gvardiol az orvosi vizsgálatokat végzi, reméljük a következő néhány napban lezárhatjuk ezt az átigazolást.. Nem tudom, hogy ezzel végeztünk-e a nyárra az átigazolásokkal, szerintem lesz még néhány…”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik