Anglia: „Tudok egy-két dolgot a győzelemről” – Tom Brady részvényes lett a Birminghamben

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.03. 11:31
null
Tom Brady Birmingham-mezben (Fotó: bcfc.com)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) érdekelt Birmingham City a hivatalos honlapján közölte, hogy kisebbségi részvényesként csatlakozott a klub vezetéséhez Tom Brady, az amerikai futball hétszeres Super Bowl-győztes ikonja, aki a klub tanácsadói testületének az elnöki teendőit is ellátja a továbbiakban.

Ismertetem a helyzetet: hivatalosan is csatlakozom a Birmingham City vezetőségéhez. Lehet, hogy azt kérdezitek: »Mégis mit tudsz az angol labdarúgásról, Tom?«. Én erre csak annyit tudok mondani, hogy még sokat kell tanulnom erről a sportágról. Ezzel együtt úgy hiszem, hogy tudok egy-két dolgot a győzelemről, és szerintem ezek a dolgok átívelnek a sportágak közötti határokon. Tudom, hogy a siker azzal a munkával kezdődik, amit az emberek nem látnak. Azt is tudom, hogy egy csapat semmit nem ér a mögötte álló város nélkül. Végül, de nem utolsósorban, szeretek »sötét ló« lenni. A Birmingham hosszú utat járt be, de ezek a szurkolók egy pillanatra sem adták fel a kedvenceikbe vetett hitet. A klub egyik indulója úgy fogalmaz, hogy »tarts ki az út végéig«, és én veletek leszek ezen az úton. Találkozunk a St. Andrew’sban” – fogalmazott bemutatkozó videójában Tom Brady.

A Premier League-ben legutóbb 2011-ben szereplő (s abban az évben Ligakupát is nyerő) klub többségi tulajdonrészét még júliusban vásárolta meg az amerikai Tom Wagner vezette Knighthead Company Management befektetési alap, így jöhetett létre Tom Brady szerepvállalása is a csapatnál, amely a Championship előző idényét a 17. helyen zárta.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik