PL: távozott a Chelsea-től Azpilicueta; két játékosával is hosszabbított az Arsenal

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 21:29
null
César Azpilicueta legendaként búcsúzik a Chelsea-től (Fotó: Getty Images)
Hivatalos oldalán is bejelentette az angol Prermier League-ben szereplő Chelsea, hogy a klub csapatkapitánya, César Azpilicueta elhagyja a klubot és csatlakozik az Atlético Madridhoz. London északi részén pedig az Arsenal két játékosának, William Salibának és Reiss Nelsonnak is meghosszabbította a szerződését.

 

Lezárult egy korszak a Chelsea-nél, miután a klub legendája és csapatkapitánya, César Azpilicueta tizenegy év után elhagyta a londoni „kékeket”. A spanyol válogatott védő 508 mérkőzésen szerepelt az együttesben, és Londonban töltött időszaka alatt kilenc trófeát nyert a Chelsea-vel.

Azpilicueta a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Atlético Madridba igazolt, új klubja már be is jelentette az érkezését.

„Nehéz szavakkal kifejezni, amit érzek. Hihetetlen volt. Köszönöm mindenkinek, mert ez nem történhetett volna meg rengeteg ember segítsége nélkül” – búcsúzott a 44-szeres spanyol válogatott védő.

William Saliba és Reiss Nelson is négy újabb évre írt alá (Fotó: Getty Images)
William Saliba és Reiss Nelson is négy újabb évre írt alá (Fotó: Getty Images)

Csütörtökön Granit Xhaka távozott az Arsenaltól, de nem ez volt az egyetlen történés a klub háza táján, az „ágyúsok” két futballistájukkal is szerződést hosszabbítottak. Az egyikük a Bournemouth ellen az év gólját szerző szélső, Reiss Nelson, másikuk az Arsenal francia védője, William Saliba. Az angol utánpótlás-válogatott támadó és a hátvéd is 2027-ig tartó kontraktust írt alá, utóbbi szerződésében további egyéves hosszabbítási opció is szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik