Liverpool: érzelmes búcsút vett a távozó csapatkapitány – videó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.27. 09:40
null
Jordan Henderson érzelmes búcsút vett a Liverpooltól (Fotó: Getty Images)
Bár még hivatalos bejelentés nem történt, a hírek szerint már a Steven Gerrard által irányított szaúdi Al-Ettifak edzésén is részt vett az angol élvonalbeli Liverpooltól 12 év után távozó csapatkapitány, Jordan Henderson, aki Instagram-oldalán búcsúzott el a klubtól.

„Nehéz szavakba önteni ezt az elmúlt tizenkét évet és még nehezebb elbúcsúzni. Örökké »vörös”« maradok, addig a napig, amíg meghalok” – írta érzelmes videója mellé Jordan Henderson, aki felidézte, milyen izgatott és ideges volt, amikor 2011-ben megérkezett a klubhoz, s nehéz szívvel távozik, mert családjával otthonra lelt Liverpoolban.

„Nem fogok hazudni, voltak nehéz időszakok, azonban amikor visszatekintek a liverpooli pályafutásomra, mindig csak a jóra emlékszem. A Liverpool FC csapatkapitányának lenni életem egyik legnagyobb megtiszteltetése” – mondta a középpályás, aki legemlékezetesebb estéi között tartja számon a 2019-es, Tottenham ellen megnyert madridi Bajnokok Ligája-döntőt és az azt követő parádét, melyeket szavakkal sem tudott leírni.



Jordan Henderson 2011-ben a Sunderlandtől igazolt a Liverpoolhoz, melynek színeiben minden sorozatot figyelembe véve 492 mérkőzésen 33 gólig és 61 gólpasszig jutott, s a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, az európai Szuperkupát, az FA-kupát, az angol Szuperkupát egy-egy alkalommal, az angol Ligakupát kétszer nyerte meg a csapattal.

Mint azt megírtuk, a 77-szeres angol válogatott középpályás a szaúdi klubnál négyszer annyi pénzt kereshet, mint a Liverpoolnál.

A másik liverpooli klublegenda, Steven Gerrard által irányított Al-Ettifak egyébként két másik játékos érkezését bejelentette Twitter-oldalán, hiszen a Paris Saint-Germainnél nevelkedő, a Fulhamnél, a Celticnél, a Lyonnál és az Atlético Madridnál is futballozó 27 éves támadó, Moussa Dembélé a hírek szerint 2025-ig írt alá, míg a 28 éves skót védő, Jack Hendry az FC Bruges-től érkezett a szaúdi csapathoz.


#Ettifaq | #Dembélé_Ettifaqi | @MDembele_10 pic.twitter.com/yjXlzlRiAw



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik