PL: „Csodálatos érzés újra itt!” – Eriksent vastaps fogadta a pályán

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.02.27. 09:54
null
Christian Eriksen a becserélése előtti pillanatokban (Fotó: AFP)
Rég nem tapasztalt kényelmes és boldogító érzésről beszélt Christian Eriksen, aki 259 nap után játszott ismét tétmérkőzést. A 30 esztendős dánt még az ellenfél játékosai is vastapssal fogadták, amikor az 52. percben csereként beszállt a Brentfordba.

 

Ugyan nem tudott segíteni a vereség elkerülésében, így is különlegessé tette a Brentford-szurkolók számára a Newcastle United elleni bajnokit Christian Eriksen. A dán játékos először lépett pályára tétmeccsen azóta, hogy 2021 júniusában, a Dánia–Finnország Európa-bajnoki mérkőzésen összeesett és még ott a pályán újra is kellett éleszteni.

„Ha leszámítjuk az eredményt, egy nagyon is boldog ember áll önök előtt – nyilatkozta Eriksen a visszatérését követően az angol sajtó munkatársainak. – Azok után, amiken keresztül menten most újra itt állni... csodálatos érzés. Nagyon különleges nap számomra a mai. De azt is mondhatnám, nagyon különleges minden nap, mióta megérkeztem a Brentfordhoz. A csapatnál mindenki mindent elkövetett azért, hogy gondomat viselje, hogy a lehető legjobban érezzem magamat és gyorsan menjen a beilleszkedés. Hálás vagyok, látva, hogy mennyire örülnek a köröttem lévők is a visszatérésnek, és hálás vagyok mindazért a segítségért, amelyet az elmúlt hónapokban kaptam” – mondta a 30 esztendős középpályás, akit még az ellenfél játékosai is megtapsoltak, amikor az 52. percben pályára lépett.


Eriksen az elmúlt hónapokban nevelőegyesületénél, az Odensénél, majd első komolyabb európai klubjánál, az Ajaxnál is készült. Végül január utolsó napjaiban egyezett meg a Brentforddal, amely hosszas orvosi vizsgálatokat követően, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) bevonása és hozzájárulása után fél plusz egy éves szerződést kötött vele.


A dán középpályás az angol élvonal történetének első játékosa lett, aki úgynevezett ICD-vel, egy mindössze háromcentis, beültetett defibrillátorral lépett pályára.

„Azt hiszem, hogy a futballban ez mindenkinek egy nagy pillanat volt – jelentette ki Thomas Frank.Nagy üdvrivalgásban fogadta őt mindkét szurkolótábor. Nagy pillanat volt ez a számára és a családjának. Jó volt ezt látni, és remélhetőleg most már a lábára terelődik a figyelem, és a futball lesz a téma.”

„Megtiszteltetés volt számomra, hogy az elmúlt három hétben láthattam őt edzeni – mondta a Brentford mestere, akit ez idő alatt Eriksen lenyűgözött a játékával. – Százszázalékos magabiztossággal kijelenthetem, hogy segítségünkre lesz. Ő egy topjátékos, aki nagyon sok értéket fog adni a csapatunknak.”

„Ugyanaz az érzés járt át újra, mint bármikor korábban, ha pályára léphettem. Imádom a labdarúgást, és hiszek abban, hogy még mindig jobb és jobb lehetek. Jó néhány hónapot vártam erre a napra, remek érzés volt újra egy csapat aktív részének lenni” – tette hozzá Eriksen.

A Brentford Josh Dasilva korai kiállítása után az első félidőben született gólokkal 2–0-ra kikapott a Newcastle Unitedtól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik