PL: rendőri ellenőrzések az Arsenalnál – a londoniak nem értik az okát

Vágólapra másolva!
2021.03.22. 10:40
null
Az Arsenal-játékosokat nyolc nap alatt ötször tesztelték, majd az angol hatóság is bejelentkezett (Fotó: AFP)
Az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első körében az Arsenal „hazai” pályán – a mérkőzést Athénban rendezték – legyőzte a Benficát, majd az angliai visszatérés után több alkalmazott is rendőri ellenőrzésről számolt be, írta a The Athletic.

 

 

A koronavírus-intézkedések miatt Athénban rendezett február 15-i mérkőzés után az Arsenal először találkozott az újonnan bevezetett rendszerrel, ennek értelmében minden az országba visszatérő emberre 10 nap karantén vár, amelyet az ötödik napon egy negatív teszteredménnyel lehet kiváltani, rövidíteni. Az elitsportolók – szigorú előírások keretein belül – az edzésekre és a mérkőzésekre elmehetnek a karantén ideje alatt, máshová azonban nem.

A The Athletic cikke szerint több mint tíz Arsenal-alkalmazott – köztük játékosok – számolt be arról, hogy a rendőrök rendszeresen ellenőrzéseket tartanak az otthonaiknál és a munkahelyükön. Mindez azért érdekes, mert a többi klub egyelőre nem számolt be hasonló szintű felügyeletről. Mint a lap írja, a londoniaknál mindenki eleget tett a kéréseknek, azonban az ilyen szintű ellenőrzést nem tartják indokoltnak, hiszen minden elutazót ötször teszteltek a nyolcnapos távollét során, továbbá az európai kupasorozatokban érdekelt angol csapatok közül – a többi: Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham – az Arsenal az egyetlen, amelynél ilyen mértékű ellenőrzéssel találkoztak.

„Abban az esetben indokolt a rendőri ellenőrzés, amikor az angol közegészségügy számára nem tudják biztosítani a külföldről beérkezők elérhetőségét” – mondta a londoni rendőrség szóvivője az Arsenal panaszával kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik