PL: így dobnák fel a hangulatot a zárt kapus meccseken

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.19. 09:39
null
Könnyen lehet, hogy egy ideig nem látunk szurkolókat a Premier League-meccseken (Fotó: AFP)
Egyelőre nem született döntés arról, hogy folytatják-e – és ha igen, mikor – az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Premier League-et), több klub azonban már arra készül, hogyan tudja majd feldobni egy kicsit a hangulatot a zárt kapus mérkőzéseknél.

 

A The Times információja szerint több angol csapatnál is már azon gondolkodnak, hogy egy esetleges zárt kapus folytatásnál milyen módszerrel tudnák egy kicsit visszahozni a telt házas stadionok hangulatát. A lap szerint többek között felvetődött, hogy a szurkolói atmoszférát felidéző mesterséges zajjal a háttérben, illetve az üres székeket valamilyen nagy molinóval elfedve játszhatnának a csapatok.

Ehhez természetesen a liga és a televíziók hozzájárulására is szükség lesz, mondta az ügy kapcsán a Brighton vezérigazgatója.

„Elkezdtünk előre gondolkodni, hogy például fel tudjuk-e öltöztetni a stadiont. Esetünkben meg tudjuk-e oldani, hogy ne csak az üres kék székek látszódjanak. Be tudunk-e hozni valamilyen zajt a stadionba? Persze kérdés, hogy valóban szeretnék-e ezt a szurkolók és a mérkőzéseket közvetítő televíziós társaságok. Furcsa lenne zárt kapuk mögött, csendben játszani, de ha ez az egyetlen megoldás, akkor természetesen alkalmazkodnunk kell hozzá” – fogalmazott Paul Barber.

Mint ismert, a világjárvány miatt március 13. óta szünetel a Premier League. A klubok pénteken ismét megvitatták a félbeszakított idény lehetséges befejezéseinek modelljeit, és bár egyetértettek abban, hogy valamilyen módon fejezzék be a szezont, azt ne kelljen törölni, egyelőre nem tűztek ki időpontot a folytatásra.

Miután a brit kormány további három héttel meghosszabbította a kijárás korlátozására vonatkozó intézkedését, a klubok egyelőre azt sem tudják, mikor kezdhetnek a játékosok edzeni. Az angol bajnokságban csapatonként kilenc-tíz mérkőzést kellene pótolni a teljes idényhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik