FA-kupa: dráma! A 86. percben még a Bolton vezetett, de a Liverpool ment tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.04. 22:42
null
Visszatáncolt a szakadék széléről a Pool (Fotó: Reuters)
A labdarúgó angol FA-kupa 4. fordulójából megismételt találkozón a meccset tíz emberrel befejező, másodosztályú Bolton a 86. percben még vezetett a Liverpool ellen, ám végül drámai hajrá után a „vörösök” jutottak tovább.

Amint arról beszámoltunk, Bogdán Ádám több nagy védéssel járult hozzá ahhoz, hogy csapata, a Bolton Wanderers 0–0-t húzzon ki a Liverpool otthonában a labdarúgó FA-kupában, és ezzel kiharcolja, hogy a 4. fordulós párharc megismételt mérkőzésen dőljön el.

A magyar kapus a Pool elleni bravúrsorozat után egy edzésén sérülést szenvedett – Bogdán Facebookon közölte szerda este, hogy nem kell műteni, várhatóan három-négy hét múlva térhet vissza – így a visszavágón nem lehetett ott, a Bolton kapuját Andy Lonergan védte.

A Bolton viszont így sem illetődött meg, és bár a „vörösök" az első percekben könyörtelenül letámadták ellenfelüket, a hőn áhított gól most sem akart jönni, a legközelebb Sterling járt a gólszerzéshez, de ő is csak a lécet találta telibe.

A remekül védekező kék-fehérek viszont a kontráikkal rendre veszélyesek voltak, a második játékrészben pedig jött a bombameglepetés. Clough tört be a tizenhatoson belülre, Skrtel pedig a lehető legrosszabb ütemben kapott a lába után. A játékvezető nem gondolkodott, azonnal a büntetőpontra mutatott, a 36 esztendős Eidur Gudjohnsen pedig magabiztosan a kapu közepébe passzolt (1–0).

A Liverpool a hátrányban újra nekilódult, de úgy tűnt, akármit is csinálnak Steven Gerrardék, a Macron Stadionban nem sikerül betalálniuk.

Pedig Neil Danns mindent megtett, hogy segítsen, a Bolton középpályása egy csúnya belépővel a 66. percben begyűjtötte második sárga lapját, így a Pool emberelőnyben folytathatta.

A hajrára Brendan Rodgers Daniel Sturridge-t is pályára küldte, és a „vörösök” végül csak összehozták az egyenlítést: a tíz emberrel támadó Pool Raheem Sterling találatával kiegyenlített négy perccel a találkozó vége előtt – az angol egy emelés után Lonergan lábai között passzolt kapásból a kapu közepébe (1–1).

Mindenki a hosszabbításra várt, Philippe Coutinho azonban a várakozás helyett inkább lőtt, az egyik boltoni védőn megpattanó tekerése pedig bevágódott a léc alá (1–2), ezzel elképesztő hajrá után továbblépett a következő körbe a szakadék széléről visszatáncoló Liverpool!

ANGLIA, FA-KUPA
4. FORDULÓ, MEGISMÉTELT TALÁLKOZÓ

Bolton Wanderers (II.)–Liverpool 1–2 (Gudjohnsen 59. – 11-esből, ill. Sterling 86., Coutinho 91.)
Kiállítva: Danns (66.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik