Liverpool: Gerrard az USA-ban folytatja - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.03. 13:40
Az angol Premier League-ben szereplő Liverpool labdarúgócsapatától 16 év után távozó Steven Gerrard az Amerikai Egyesült Államokban folytatja pályafutását.

A Liverpool Twitter-oldala szombaton rövid közleményt adott ki arról, hogy a középpályás a nyáron az USA-ba szerződik. A délután folyamán Gerrard interjút ad az LFC Tv-nek, amelyben bővebben is beszél jövőjéről. A Sky Sports korábban arról számolt be, hogy a játékos tárgyalásokat folytat a Los Angeles Galaxyval, a New York Red Bullsszal és a New York City FC-vel is.

Hármójuk közül a Landon Donovant pótolni kívánó Galaxy tűnik a befutónak, amely a hírek szerint a Liverpool ikonjával négyéves szerződést íratna alá, és heti 130 ezer eurót fizetne az angolnak, aki így összesen 25 millió euróval gazdagodna az amerikai „nyaralás” során – pontosan ennyit keresett David Beckham is Los Angelesben.

A középpályás az elmúlt 16 idényben 695 tétmérkőzést játszott és 180 gólt szerzett a Liverpoolban, 2003 óta ő a csapatkapitány. Gerrard a válogatottságot ugyan a tavalyi brazíliai világbajnokság után lemondta, októberben jelezte, még nem áll szándékában visszavonulni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik