MU: újabb gigantikus ajánlat a mezért, régi ismerős kopogtat

Vágólapra másolva!
2014.03.25. 16:09
null
Emlékezetes pillanat a régi mezben: Teddy Sheringham a gólját ünnepli a Bayern elleni 1999-es BL-döntőben (Fotó: Reuters)
A Manchester United tradicionális mezszállítója, az Umbro versenybe száll, hogy másfél évtized után újra elláthassa felszereléssel a legendás angol labdarúgóklubot – írja az angol The Independent.

 

Az angol lap értesülése szerint az elmúlt két hétben három találkozó is lezajlott az Umbro és a Manchester United képviselői között Londonban, illetve New Yorkban, és a kiszivárgott hírek szerint a következő szezon végétől esedékes együttműködés évi 70 millió fontot (nagyjából 26.1 milliárd forintot) fialna a labdarúgóklubnak.

Nemrégiben a Daily Mail információjára hivatkozva beszámoltunk arról, hogy az MU jelenlegi mezszállítója, a Nike tíz évre szóló, hatszázmillió fontos szerződésről tárgyal a klubbal. Az állítólagos mostani ajánlat egy évre lebontva több bevételt ígér a klubnak.

A Nike 15 hónappal ezelőtt adta el az előtte öt évig a kebelén belül működő Umbrót, és a vásárló, az amerikai Iconix Brand Group az MU „visszaszerzésével" szeretné méltóképpen megünnepelni a manchesteri székhelyű sportszergyártó cég megalapításának 90. évfordulóját.

Az Umbro 1945 és 1975, valamint 1992 és 2002 között volt a United hivatalos mezszállítója, a csapat ezekben az időszakokban 18 jelentős trófeát nyert – egyebek mellett első BEK-diadalát (1968), valamint az 1999-es nagy triplázást (BL, angol bajnoki cím, FA-kupa) is a cég szerelésében ünnepelte.

Az említett két sportszergyártó mellett a japán Uniqlo, valamint az Adidas, a Warrior és a Puma is szeretné partnerei között tudni a világszerte óriási népszerűségnek örvendő Manchester Unitedet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik