Man. United: minden idők legnagyobb mezszerződése jön

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.11. 10:31
null
Az egyik nyári igazolás, Marouane Fellaini és a jelenlegi MU-mez (Fotó: Reuters)
Minden idők legnagyobb volumenű mezszállítói szerződésének megkötésére készül a Manchester United – olvasható több sportgazdasági oldalon a Daily Mirror által megszellőztetett hír.

 

A Nike-val folytatott, sajtópletykákban már néhány hete is megszellőztetett tárgyalások állítólag a befejezéshez közelednek, és jelen állás szerint az eredményük egy tíz évre szóló, nagyjából hatszázmillió fontos (225 milliárd forintos) szerződés lesz.

A „vörös ördögök” jelenleg érvényes, jövőre lejáró, szintén az amerikai sportszergyártóval kötött 13 éves mezszerződése évi 23.5 millió fontot fial – ez sem kis összeg, de kevesebb, mint amennyit a Real Madrid, az Arsenal, a Barcelona és a Liverpool kasszíroz hasonló szerződéséből.

Jelenleg a Real Madrid és az adidas megállapodása jelenti a legbusásabb mezszállítói szerződést: a királyi klub éves bevétele 31 millió font, ez nagyjából a fele a tervezett MU-ügylet generálta bevételnek. Az Arsenal nemrégiben bejelentett, éppen a Nike-val történő szakítást követő Puma-szerződése évi 30 millió fontos lesz.

Üzleti hírek szerint a Puma, a Warrior és az adidas egyaránt szerette volna kipöccinteni a Nike-t a manchesteri szerződéséből, de az amerikai óriás semmilyen áldozatot sem sajnált az MU megtartása érdekében – eme eltökéltségének következménye a sajtóhírek szerint hatszázmilliós egyezség.

A kommentárok megjegyzik: a Chevrolettel kötött 35 millió fontos, a következő szezonban hatályba lépő nadrágszerződést is figyelembe véve David Moyesnak kiváló lehetőségei lesznek a nyári átigazolási piacon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik