Anglia: Barton szerint sz.r a válogatott, Sir Alexnek is beszólt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.11. 15:34
A botrányairól is elhíresült angol fenegyerek, a másodosztályú QPR 31 éves középpályása, Joey Barton ismét hallatott magáról. A labdarúgó a Sportvezetők Konferenciáján éles kirohanást intézett a Manchester United legendás korábbi menedzsere, Sir Alex Fergusonnal és a Montenegró elleni fontos vb-selejtezőre készülő angol válogatottal szemben is.

„Mi értékeljük a menedzserek munkáját ebben az országban, de nem értékeljük az edzőket. Nem akarok tiszteletlen lenni Sir Alex Fergusonnal szemben, mert ő egy nagy vezető volt, de egész életében nem tartott normális edzéseket" – fogalmazott a QPR játékosa, Joey Barton a Stamford Brige-en megtartott sportvezetői fórumon.

„Az angol válogatott egy sz.r – váltott témát az egyszeres válogatott játékos, aki ezt követően az angol szövetség elnökét, Greg Dyke-ot bírálta, és előrevetítette, hogy az angol nemzeti csapat nem biztos, hogy kijut a jövő évi világbajnokságra. Majd globálisan kritizálta az angol futballt.

„Az FA egy archaikus szervezet, amely jelenleg nagyon mélyen van. A Premier League egy nagy csata, amely igazából nem szolgálja az angol labdarúgás érdekeit. Az FA-nek az lenne a feladata, hogy védje és fejlessze az angol futballt, de ehhez nincs elég ereje. Nem gondolom, hogy mi angolok nagyszerű játékosok lennénk. A csapatok nyernek ugyan nemzetközi címeket, de ez nem azért van, mert nagy angol játékosaik vannak, ez a jó külföldieknek köszönhető. Több angol játékosra lenne szükségünk " – mondta Barton. Utóbbi szavai összecsengenek a BBC számára készült friss tanulmány adataival is.

A középpályás azt is kiemelte, hogy több válogatott játékos, például John Terry, Frank Lampard és Steven Gerrard is jobb teljeítményre volt képes a közelmúltban a klubjában, mint a válogatottban. Ezt a külföldi edzők, például José Mourinho és Rafa Benítez érdemének tartja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik