Chelsea: az FA eljárást indított a rugdosó Hazard ellen

Vágólapra másolva!
2013.01.25. 17:08
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) eljárást indított Eden Hazard ellen a Swansea–Chelsea Ligakupa-elődöntőn történt incidens miatt. Mint ismert, a londoniak középpályása belerúgott a földön fekvő labdaszedőbe, amiért az nem adta oda neki a labdát a 78. percben. A walesi gárda 2–0-s összesítéssel búcsúztatta a Chelsea-t a sorozatban, így bejutott a fináléba.

Az FA hivatalos közleménye szerint Hazard erőszakos magatartást tanúsított a Swansea labdaszedőjével szemben, és a szokásos büntetés – három mérkőzésre szóló eltiltás – ebben az esetben nyilvánvalóan nem elegendő. A belga válogatott játékos így minden bizonnyal háromnál több meccsre szóló eltiltást fog kapni.

Hazard-nak január 29-ig kell válaszolnia az eljárásra.

Az FA emlékeztetni fogja a klubokat, hogy felelősséggel tartoznak a labdaszedők és a stadionokban dolgozó egyéb munkások jogszabálynak megfelelő biztosításáért.

Hazard így lemarad a Brentford elleni FA-kupa-meccsről, a Newcastle United elleni idegenbeli bajnokiról, és eltiltásának hosszától függően lemaradhat a február végi, Manchester City elleni fontos bajnokiról is.

HAZARD TETTE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik