Arsenal: Van Persie? Éppen ezt akartuk elkerülni - Wenger

Vágólapra másolva!
2012.08.16. 17:07
null
Az új szezonban elválnak Van Persie és Wenger útjai (Fotó: Action Images)
Cesc Fabregas és Samir Nasri után támadógépezetének harmadik kulcsjátékosát veszítette el az Arsenal egy éven belül. Arsene Wenger, az angol élvonalbeli labdarúgóklub menedzsere nem rejtette véka alá szomorúságát amiatt, hogy Robin van Persie éppen egy közvetlen riválishoz, a Manchester Unitedhez igazolt.

„Egy újabb keserű pirula, amelyet le kell nyelnünk – mondta Arsene Wenger a TF1 francia televíziónak. – Az ilyesmi mindig szomorú, de a gazdasági megfontolásokkal és a játékos akaratával nem lehetett szembemenni. Ha nem sikerül megállapodni a hosszabbításról egy futballistával, akinek egy év maradt a szerződéséből, akkor nem marad más megoldás, mint elengedni."

Van Persie olyan játékos, akinek nevét mindenkori edzője elsőként írja fel a csapat összeállításakor – folytatta Wenger, elismervén: az ő szemszögükből a lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg.

„Jobb lett volna külföldre eladni, mondjuk a PSG-nek, mint egy közvetlen riválisnak, ám hiába törekedtünk arra, hogy ezt elkerüljük, nem volt más választásunk" – folytatta a menedzser, aki a francia gólkirály, Olivier Giroud megszerzése ellenére is kemény feladvánnyal szembesül majd az ütőképes csatársor kialakításakor.

„Nagyon nagy kihívás elébe nézünk, nehéz lesz megfelelni. (Van Persie) az elmúlt szezonban harminc gólt szerzett, ez majdnem meccsenként egy. Nem mondom, pénzügyi szempontból nem jártunk rosszul, de a futballt ugyebár a pályán nem pénzzel játsszák" – tette hozzá Wenger.

A holland támadó manchesteri orvosi vizsgálatát mára időzítették, és Sir Alex Ferguson, a MU menedzsere biztos abban, hogy nem lesz semmi komplikáció, és Van Persie pályára léphet az Everton elleni hétfői bajnoki nyitányon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik