Magyar kapusok helyére igazolnák Király Gábort Edinburgh-ban

Vágólapra másolva!
2008.12.20. 07:43
Ahogy tegnap arról már beszámoltunk, Király Gábor szinte biztosan távozik az angol másodosztályú Burnleytől, amelynél bajnoki meccsen egész ősszel nem kerülhetett az első csapat keretéhez. A Times információi szerint a 32 éves magyar kapus iránt két edinburgh-i klub, a Gróf Dávidot is foglalkoztató Hibernian és a László Csaba által irányított Hearts is érdeklődik, de a szintén skót Dundee Unitednél és a Falkirknél is felvetődött a neve.
Ez a kép még „időszámításunk előtt” készült: Király a Burnley kapujában
Fotó: Action Images (archív)
Ez a kép még „időszámításunk előtt” készült: Király a Burnley kapujában
Ez a kép még „időszámításunk előtt” készült: Király a Burnley kapujában
Fotó: Action Images (archív)
Ez a kép még „időszámításunk előtt” készült: Király a Burnley kapujában

Azt korábban már jeleztük, hogy Király Gábort szívesen látná csapatában László Csaba, a Hearts menedzsere. A Times szerint azért került képbe Király, mert elképzelhető, hogy a gárda másik kapusa, Balogh János visszatér Debrecenbe.

Balogh nyáron kölcsönbe igazolt Skóciába, de egyelőre úgy tűnik, hogy a Hearts nem hajlandó kifizetni a futballista 150 ezer fontos (42 millió forint) vételárát, így visszatérhet a DVSC-TEVA-hoz, és az ő helyére érkezhetne Király, aki a tavaszi szezonban kölcsönben szerepelhetne, majd miután nyáron lejár a szerződése a Burnleynél, végleg Skóciába szerződne.

Király Gábor megszerzése a Times szerint a Hearts mellett a Dundee Unitednél, a Falkirknél és a Hiberniannál is szóba került. A Dundee Unitednél a nyáron a Celtichez igazoló lengyel Lukasz Zaluska helyére érkezhetne a korábbi magyar válogatott kapus, a Falkirk korábbi Crystal Palace-os csapattársát, a jelenleg kölcsönben Skóciában védő Scott Flinderst pótolná vele, míg a Hiberniannál éppen az ifjú Gróf Dávid válhatna létszámfölöttivé Király érkezésével.

Ami utóbbi játékost illeti, ahogy már beszámoltunk róla, a 19 éves kapust ittas vezetésen érték, amiért két évre elvették a jogosítványát, és klubja is megbüntette, így brit sajtóinformációk szerint nem zárható ki, hogy távoznia kell a csapattól.

Közben az is érdekes, hogy a sérülések miatt kapusgondokkal küzdő negyedosztályú Accrington Stanley vészkapusként számítana a magyar légiósra, amolyan azonnali, egy hónapos kölcsönadási szerződéssel – ennek megvalósulása azonban felettébb valószínűtlen.

Hasonló konstrukciónak korábban már részese volt Király Gábor, csak a 2006–2007-es szezonban éppen „felfelé” mozdult így, az élvonalban szereplő West Ham, majd az Aston Villa vette kölcsön akkori klubjától, a Crystal Palace-tól. És bár előbbiben csak a kispadon ült, utóbbiban védhetett egyébként a Chelsea és a Manchester United elleni bajnokin is, sőt az MU ellen egy FA-kupa-meccsen is ő állt a kapu előtt.

Az Accrington érdeklődése vélhetően onnan ered, hogy pénteken a Burnleyvel játszottak tartalékbajnoki mérkőzést, ezen a magyar kapus Diego Penny mögött kispados volt. Jelenlegi csapata egyébként méltatlanul bánik Király Gáborral, aki az idényben még a tartalékbajnokságban sem védhetett egyetlen meccsen sem a Burnleynél…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik