Tovább szedi áldozatait a Burnley: ezúttal az Arsenalt búcsúztatta

Vágólapra másolva!
2008.12.02. 22:44
A Burnley továbbra is megállíthatatlan. Owen Coyle csapata 2–0-ra verte meg az Arsenalt, és jutott a legjobb négy közé az angol Ligakupában. A másodosztályú gárda a Fulham és a Chelsea után a harmadik első osztályú egyesületet búcsúztatta.
A rutinos Silvestre (alul) igen csak elbambult a Burnley második gólját megelőző bedobásnál
Fotó: Reuters
A rutinos Silvestre (alul) igen csak elbambult a Burnley második gólját megelőző bedobásnál
A rutinos Silvestre (alul) igen csak elbambult a Burnley második gólját megelőző bedobásnál
Fotó: Reuters
A rutinos Silvestre (alul) igen csak elbambult a Burnley második gólját megelőző bedobásnál

Az első félidőben az Arsenal nem igazán találta az ellenszert a Burnley lelkes, motivált labdarúgói ellen, akik a Ligakupa előző fordulójában a Chelsea-t búcsúztatták tizenegyesekkel. Mint a mérkőzés további részében kiderült, ez nem átmeneti állapot volt.

Az „ágyúsok” „B” csapata, amelyben Mikael Silvestre képviselte a rutint, rögtön a hatodik percben hátrányba került. Szokatlan érzés lehetett mindez a vendégek számára, hiszen az idei Ligakupában még nem kaptak gólt (a Sheffieldet 6–0-ra, a Wigant 3–0-ra verte meg a csapat).

A Burnley találatát Kevin McDonald szerezte, aki a Stephen Jordan jobbról érkező beadása után kipattanó labdát Lukasz Fabianski kapujába lőtte.

Az Arsenal a félidő hátralévő részében képtelen volt egyenlíteni, noha erre Nicklas Bendtnernek, Mark Randallnak és Carlos Velának is volt lehetősége.

Az „ágyúsok” sorra dolgozták ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, és főleg az üres területekre bejátszott labdákkal zavarták össze a hazaiak védelmét, amely többször is igen szellősnek bizonyult. A befejező emberek próbálkozásait azonban rendre hárította Brian Jensen kapus.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Ismét láthattunk kimaradt Arsenal-helyzeteket, a Burnley pedig továbbra is ügyesen kevergetett.

A 49. percben Fran Mérida egyenlíthetett volna, aki szinte mindenkit kicselezett a tizenhatoson belül, ám végül a bal kapufa mellé tekert.

A Burnley pedig büntetett a kimaradt ziccerekért: az 57. percben McDonald duplázott. A skót középpályás egy gyorsan elvégzett bedobás után csapott le a labdára, aminél Silvestre bambult el. McDonald az ő helyén tört be a tizenhatos területére, és jobb külsővel mesterien csavart a kapu jobb oldalába.

Ezután Paterson majdnem háromgólosra alakította a különbséget, miután az Arsenal labdát vesztett a középpályán, Robbie Blake beadását azonban az északírek csatára Fabianski kezébe fejelte.

Rögtön az akció után a csereként beálló Jay Simpson révén zárkózhatott volna fel az Arsenal, ám a Wigan ellen két gólt vágó játékos sem tudott túljárni Jensen eszén.

A Burnley számára láthatóan jót tett a szünet, mert a második félidőben igen hatékonyan zárta az első játékrészben üresen maradó területeket, ráadásul nem próbálta meg görcsösen őrizni az eredményt, hanem továbbra is gólratörően, támadó jelleggel lépett fel.

A 86. percben újabb Arsenal-ziccer maradt ki, miután a tizenhatoson belül üresen maradó Bendtner lövése elakadt a végig parádésan védő Jensenben.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a Burnley jutott tovább a legjobb négy közé.

Érdekesség, hogy a mérkőzést a helyszínen tekintette meg a napokban Wengert kritizáló Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere, aki sapkájába burkolózva sem kerülte el a szemfüles operatőrök figyelmét.

Ahogy az lenni szokott, a Burnleyben Király Gábor ezúttal sem kapott lehetőséget.

A játéknap másik mérkőzésén a Derby County 1–0-ra nyert a Stoke City ellen.

ANGOL LIGAKUPA

5. FORDULÓ
Burnley–Arsenal 2–0 (1–0)
Stoke City–Derby County 0–1 (0–0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik