Két korábbi szövetségi kapitánnyal tárgyalnak a Newcastle vezetői

Vágólapra másolva!
2008.09.25. 15:59
Kevin Keegan menedzser szeptember 4-i távozása után még mindig állandó szakvezető nélkül szerepel a Newcastle United. Angol sajtóértesülések szerint a klub vezetői folyamatosan tárgyalnak a lehetséges jelöltekkel. Az első számú kiszemelt Terry Venables, de szóba került Glenn Hoddle neve is.
Terry Venables (középen) irányíthatja a Newcastle United csapatát
Fotó: Action Images (archív)
Terry Venables (középen) irányíthatja a Newcastle United csapatát
Terry Venables (középen) irányíthatja a Newcastle United csapatát
Fotó: Action Images (archív)
Terry Venables (középen) irányíthatja a Newcastle United csapatát

A Newcastle vezetői szeptember 4-e óta keresik a távozó menedzser, Kevin Keegan utódját. Sajtóértesülések szerint az első számú jelölt a posztra Terry Venables, ha pedig nem sikerül vele megegyezni, akkor Glenn Hoddle lehet a befutó.

Érdekesség, hogy mindkét szakember irányította korábban az angol válogatottat, sőt éppen Glen Hoddle váltotta Terry Venables-t, amikor ő az 1996-os hazai rendezésű Európa-bajnokság után – melyen bronzérmet szerzett a nemzeti csapattal – elköszönt a nemzeti csapattól.

A Daily Mirror információi szerint Venablesszel előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a klub vezetői, és már csütörtök este eldőlhet, hogy a 65 éves szakember, aki utoljára 2003-ban a Leeds United csapatát irányította, vállalja-e a feladatot.

„Szerdán személyesen egyeztettem a Newcastle képviselőivel, és a megbeszéléseket csütörtökön is folytatjuk. Az is elképzelhető, hogy a végleges döntést csütörtökön meghozom” – nyilatkozta a lapnak Venables.

Ha Venablesszel nem sikerül megegyezni, akkor kerülhet képbe Hoddle a The Times szerint, bár kérdés, hogy fogadnák őt a szurkolók, hiszen 1999-ben azért menesztették az angol válogatott éléről, mert sértő megjegyzést tett a fogyatékos emberekre (azt mondta egy nyilatkozatában, hogy a fogyatéksok előző életükben elkövetett bűneik miatt kell, hogy bűnhődjenek).

Az biztos, nem állnak sorba a szakemberek azért, hogy a Newcastle United gárdáját irányíthassák, a csapat ugyanis az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban, és a hét közben a Ligakupától is búcsúzott. Így fordulhatott elő, hogy szeptember 4-e óta nem sikerült megtalálni Kevin Keegan utódját.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik