Hughes: Nem voltunk elég profik, hogy kiharcoljuk a továbbjutást

Vágólapra másolva!
2008.09.25. 10:16
A Manchester City szerda este kiesett az angol Ligakupából. Mark Hughes csapata a harmadosztályú Brightontól kapott ki hosszabbítás után, tizenegyesekkel. A menedzser nagyon dühös volt az arcpirító vereség után, és élesen kritizálta játékosait.
Hiába nézte az óráját Hughes, a 89. percben egyenlített a Brighton
Fotó: Reuters
Hiába nézte az óráját Hughes, a 89. percben egyenlített a Brighton
Hiába nézte az óráját Hughes, a 89. percben egyenlített a Brighton
Fotó: Reuters
Hiába nézte az óráját Hughes, a 89. percben egyenlített a Brighton
Nem a legjobb csapatával állt ki a Manchester City a Ligakupa második fordulójában a harmadosztályú Brighton ellen, habár a csapat három brazil gólgyárosa közül kettő pályára lépett szerda este, a Robinho, Jo, Elano trióból csak a Real Madridtól igazolt csatár pihent.

Ez sem lehet mentség arra, hogy Mark Hughes csapata ilyen korán búcsúzott a kupától, főleg, hogy harmadosztályú csapat volt a legyőző. Ezt a walesi szakember is nagyon jól tudja, nem csoda, hogy rendkívül dühös volt a találkozó után.

„Mostanában mindenki ránk figyel, de jelen pillanatban nem tudom, hogy inkább zavarban vagyok-e, vagy dühös vagyok – mondta Hughes a meccs után. – Profi szemlélettel kellett volna játszanunk, hogy ki tudjuk harcolni a továbbjutást.”

A mester nem bánta meg, hogy pihenőt adott a brazil Robinhónak és Shaun Wright-Phillipsnek a mérkőzésen, amelyen a 89. percben még a City állt győzelemre.

„Nagyon csalódott vagyok a vereség miatt, mert elég erős csapattal álltunk ki ahhoz, hogy nyerni tudjunk – mondta a mester. – Tisztában vagyok vele, hogy úgy tűnt, túl kényelmesen játszunk a második félidőben, de sok helyzetet hagytunk ki, miután megszereztük a vezetést.”

„Egyedül annak örülök, hogy néhány játékosomat pihentetni tudtam, mert már nagyon nagy szükségük volt rá” – tette hozzá Hughes.

Micky Adams, a Brighton menedzsere természetesen nagyon örült a siker után, főleg, hogy csapata a hét végén 1–0-ra kikapott a kilenc emberre fogyatkozó Walsalltól.

„Nem fogom a világgá kürtölni az örömömet az úgynevezett leggazdagabb klub legyőzése után, mivel játékosként és menedzserként is szenvedtem már el súlyos vereségeket – mondta Adams. – A lényeg, hogy nagyon büszke vagyok a játékosaimra, akik minden elismerést megérdemelnek.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik