Vaskó Tamás csapata játszhat a Wembleyben a Premier League-ért

Vágólapra másolva!
2008.05.13. 23:24
Vaskó Tamás csapata, a Bristol City játszhat május 24-én a Wembley-ben a Premier League-be jutásért, miután a kikötővárosiak hosszabbítás után 2–1-re megverték a Crystal Palace-t. A londoniak szereztek vezetést, sőt, büntetőt is lőhettek, ám kihagyták a lehetőséget, a hosszabbításban pedig a Bristol volt a jobb.
Az első gól pillanata
Fotó: Action Images
Az első gól pillanata
Az első gól pillanata
Fotó: Action Images
Az első gól pillanata

A szombati első mérkőzésen a Bristol City két hatalmas bombagóllal győzött a londoniak otthonában. A Crystal Palace akkor ugyan a hajrában, a 87. percben egyenlített, ám David Noble a Bristolt komoly lépéselőnybe jutatta.

A visszavágón a Bristol a szurkolók támogatását kihasználva jobban kezdett. A 2. percben a vendégek kapusának, Julian Speroninak volt dolga, azonban argentin hálóőr röviden mentett, így a hazaiak ismételhettek, a gólvonal előtt Mark Hudson mentett szögletre.

A 24. percben a másik oldalon már nem úszta meg ennyivel kapusa bizonytalankodását a Bristol City. A hazaiak brazil hálóőre, Adriano Basso homályra jött ki, a védők gyengén szabadítottak fel. Ben Watson pedig rögtön felismerte a lehetőséget a gólszerzésre, 17 (!) méterről magas ívben kapura fejelte a labdát, amely akadálytalanul jutott a hálóba (0–1).

A kikötővárosiak ezután visszavették az irányítást, de mezőnyfölényük kimerült a labdabirtoklási mutatók megnyerésében.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első befejeződött. A Bristol sorra vezette a támadásokat, ám hiába vertek sátrat a Crystal tizenhatosánál, csak a lehető legritkább alkalommal tudtak kapura veszélyesek lenni.

A 67. percben Nick Carle lőtt kapásból 18 méterről, lövése az embersűrűben eljutott a kapuig, ám Speroninak nem jelentett gondot.

A 72. percben majdnem jött a hidegzuhany: Carle kaszált nagyot a levegőben - labdát nem talált, nagyobb baj viszont, hogy Tom Soares-hez hozzáért. A szélső nagyot esett Howard Webb pedig büntetőt ítélt. Az első mérkőzésen büntetőből betaláló Watson azonban most hibázott, a tizenegyespontról leadott lövés a jobboldali kapufán csattant.

A 86. percben az aktívan játszó Sean Scannell lövése jelentett nagy veszélyt a hazaiak kapujára, megpattanó lövése tán’ ha tíz centivel ment fölé. A túloldalon Lee Trundle-nek ennél is kevesebb kellett volna, ballábas lövése után a felsőlécen csattant a labda.

A rendes játékidőben nem született döntés, következett a hosszabbítás… És jött a 104. percben ismét Trundle: a rendes játékidő végén még néhány centit tévesztő játékos levette a védők által kifejelt labdát, majd remekül csavart a jobb felsőbe (1–1).

A hosszabbítás második félidejének elején pedig eldőlt minden: a Michael McIndoe lőtt szabadrúgásból hatalmas erővel a bal alsóba (2–1), Vaskó Tamás csapata készülhet a végső csatára.

A Bristol City Hull City–Watford párharc (első mérkőzés: 2–0) győztesével „döntőzik” a Premier League-be jutásért május 24-én a Wembley-ben.

CHAMPIONSHIP

RÁJÁTSZÁS, MÁSODIK MÉRKŐZÉS
Bristol City–Crystal Palace 2–1 (Trundle 104., McIndoe 110., ill. Watson 23.) – hu.
Továbbjutott: a Bristol City (4–2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik