Gera Zoltán már boldog, fel akar jutni az Albionnal az élvonalba

Vágólapra másolva!
2008.01.30. 14:09
Gera Zoltán úgy érzi, az előző szezonban túl sokat foglalkozott a jövőjével, és nem játszott jól, most viszont sokkal jobban élvezi az életét a West Bromwich Albion labdarúgócsapatánál, éppen ezért nem akar a jövőjével foglalkozni. Az 50-szeres válogatott támadó ezt a szezont már biztosan végigjátssza Birminghamben.
Gera Zoltán (a kép bal szélén) szabadrúgást végez el a Preston ellen január 29-én
Action Images
Gera Zoltán (a kép bal szélén) szabadrúgást végez el a Preston ellen január 29-én
Gera Zoltán (a kép bal szélén) szabadrúgást végez el a Preston ellen január 29-én
Action Images
Gera Zoltán (a kép bal szélén) szabadrúgást végez el a Preston ellen január 29-én

Gera Zoltán ritkán ad angol nyelven nyilatkozatot, ám a Preston North End elleni bajnoki mérkőzésen kedden este szerzett gólja után áttörte a saját hallgatása falát. Más kérdés, hogy a jövőjéről nem volt hajlandó elmélkedni.

A legnagyobb példányszámban értékesített regionális esti hírlapnak, az Express and Starnak Gera így beszélt a nyáron lejáró szerződéséről.

„Nem gondolkodom a jövőről, arról, hogy maradok vagy távozom, mert az előző idényben túl sokat járt a fejem ezen, és nem játszottam jól.”

„A múlt szezon számomra nagyon rosszul sikerült – folytatta Gera –, de ez az évad sokkal jobb, lényegesen jobban élvezem, így aztán sem filozofálni, sem aggodalmaskodni nem szeretnék a jövőmmel kapcsolatban.”

Az Express and Star utal rá, hogy Gera a magyar sajtóban – a többi között lapunkban is – úgy nyilatkozott, hogy nem kíván új szerződést aláírni az Albionnal, amíg nem érzi, hogy megkapja a bizalmat.

Azóta a 28 éves középpályás visszakerült a WBA kezdőcsapatába, és úgy tűnik, Tony Mowbray vezetőedző valóban számol vele.

Gera előtt az is új lehetőségeket nyithat, hogy a West Brom 17 fordulóval az angol másodosztályú bajnokság vége előtt továbbra is az élen áll a Championshipben, és ha így folytatja, egyenesen visszajuthat az élvonalba, ahonnan 2006-ban kiesett.

„Nagyon boldog vagyok ennél a klubnál, a csapatszellem kiváló – jelentette ki a nemzeti együttes csapatkapitánya. – Jó barátok vagyunk a csapattársakkal, ami igen fontos szempont. Szeretnék feljutni a West Brommal az első osztályba.”

Ami a Preston elleni 2-1-es vereséget illeti, a birminghami együttes mindkét gólját pontrúgás után kapta.

„A gólom nagyon szép volt, nagyon örültem, csak az a baj, hogy két rögzített helyzet után kaptunk két gólt, és kikaptunk” – értékelt Gera.

„Elég sok lehetőséget teremtettünk, a kapusuk bemutatott néhány óriási védést. Ami a pontrúgásokból beszedett gólokat illeti, ezt a problémát komolyan kell vennünk. A meccs után beszéltünk is erről, tudjuk, hogy többet kell gyakorolnunk, hogy így ne veszítsünk többet mérkőzést” – tette hozzá.


Videó: összefoglaló a Magyarország–Olaszország mérkőzésről Gera Zoltán góljával
---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik