Robin van Persie a Tottenham ellen térhet vissza az Arsenalba

Vágólapra másolva!
2008.01.09. 12:48
Az előző kiíráshoz hasonlóan ismét az elődöntőben hozta össze a sors az Arsenalt és a Tottenham Hotspurt. Egy évvel ezelőtt az Arsenal hívei örülhettek a továbbjutásnak, a Tottenhamnél azonban nagyon fogadkoznak, hogy idén ők kerülnek ki győztesen a párharcból. Esélyeiket ronthatja, és emellett bizakodásra adhat okot az Arsenal szurkolóinak, hogy sérülése után visszatérhet a csapatba Robin van Persie.

A 24 éves csatár eddigi idénye inkább a sérüléseiről, mintsem a jó teljesítményéről volt emlékezetes, hiszen kevéssel azután, hogy súlyos térdsérüléséből felépült, bokaizomproblémák miatt kellett kihagynia két hetet.

A Tottenham ellen azonban már számíthat rá Arséne Wenger vezetőedző, aki örömmel vette tudomásul a holland visszatérését:” Örülök, hogy Robin visszatér a csapatba, izomproblémái voltak, de már egészséges, és jó hír, hogy a térdsérülése is a múlté,” - mondta a francia szakember.

Szokásához híven Wenger most is a fiataloknak szavaz majd bizalmat.A kapuban minden bizonnyal Lukasz Fabianski áll majd, és kezdőként léphet pályára többek közt Theo Walcott és Denilson is, míg a védelemben Johan Djourou és Philippe Senderos helye tűnik biztosnak.

A Tottenhamnél a sok sérült okozza a legtöbb fejfájást Juande Ramosnak, aki biztosan nem számíthat Anthony Gardner és Benoit Assou-Ekotto szolgálataira, míg Younes Kaboul, Darren Bent és Garreth Bale játéka is erősen kétséges. A spanyol szakembernek emellett nélkülöznie kell az Afrika-kupára készülő Didier Zokorát és az eltiltását töltő Tom Huddlestone-t.

Ennek ellenére a Spurs játékosai szeretnének visszavágni a tavalyi vereségért, és a csapat francia védője, Pascal Chimbonda is biztos benne, hogy sikerül javítaniuk:” Nagyon bosszantott minket a tavalyi kudarc, de tanultunk a hibáinkból, és ha úgy játszunk, ahogy a Manchester City ellen, akkor elérhetjük a célunkat, és továbbjuthatunk,” – latolgatta az esélyeket a Spurs védője.

A két csapat tavalyi párharcának első mérkőzésén a White Hart Lane-en 2-2-re végeztek a felek, a visszavágón aztán az Arsenal hazai pályán 3-1-re nyert és bejutott a döntőbe. A Tottenhamnek idén sem lesz könnyű dolga, ugyanis az "ágyúsok" ebben a szezonban még nem kaptak ki az Emirates Stadiumban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik