Király Gábor megúszta kettővel, az Arsenal a harminckettő között

Vágólapra másolva!
2008.01.06. 17:34
A legjobb harminckét együttes közé jutott az Arseanal az angol FA-kupában, miután idegenben magabiztos játékkal 2-0-ra verte a Burnley csapatát. Az első gólt Eduardo da Silva szerezte a kilencedik percben, majd negyed órával a mérkőzés vége előtt Niclas Bendtner biztosította be az "ágyúsok" győzelmét. A találkozón Király Gábor védte a hazaiak kapuját.
Niclas Bendtner (balra) lőtte Király Gábor kapujába az Arsenal második gólját
Reuters
Niclas Bendtner (balra) lőtte Király Gábor kapujába az Arsenal második gólját
Niclas Bendtner (balra) lőtte Király Gábor kapujába az Arsenal második gólját
Reuters
Niclas Bendtner (balra) lőtte Király Gábor kapujába az Arsenal második gólját

Szavazás

Ki lesz a bajnok 2008-ban a Premier League-ben?

Írja be az itt látható számot!
Eduardo da Silva és Niclas Bendtner góljai az angol FA-kupa legjobb harminckét csapata közé juttatták az Arsenal együttesét. Az "ágyúsok" a Burnley vendégeként nyertek minden különösebb megeröltetés nélkül, 2-0-ra.

A Lehmann - Sagna, Toure, Senderos, Traore - Eboue, Gilberto Silva, Denilson, Diaby - Bendtner, Eduardo kezdőcsapattal felálló Arsenal csak hatalmas szerencséjének köszönheti, hogy nem került hátrányba rögtön a mérkőzés elején.

Az 5. percben egy remek támadás végén Kyle Lafferty fejese csattant a keresztlécen - ezután nem sokkal azonban elcsendesítette a hazai szimpatizánsokat a londoni egylet.

Eduardo da Silva remek kiugratást kapott Kolo Tourétól, a horvát támadó pedig ütemtelenül elpasszolta a labdát a tehetetlen Király Gábor mellett. (0-1)

A folytatásban nem erőltette a támadásokat a Premier League éllovasa, a másodosztályú csapat pedig hiába küzdött lelkesen, akaratát nem tudta ráeröltetni riválisára.

A 60. percben aztán Lafferty gondoskodott arról, hogy csapatának szemernyi esélye se maradjon a győzelem kicsikarására. A meccs elején még helyzetbe is kerülő játékos kíméletlenül beleszállt Gilberto Silva sípcsontjába, amiért a játékvezető felmutatta neki a piros lapot.

A 75. percben pedig Bendtner bebiztosította az Arsenal továbbjutását, higgadt találatával kialakult a 2-0-s végeredmény.

Király végigvédte a találkozót, amit kellett azt megfogta, a bekapott gólokról nem tehetett.

A másik két találkozón nem született döntés: a Derby County-Sheffield Wednesday és a Fulham-Bristol Rovers egyaránt 2-2-re végződő összecsapásokat megismétlik. Természetesen a most idegenben játszó csapat pályaválasztásával.

ANGLIA, FA-KUPA

  • 3. FORDULÓ
  • Burnley-Arsenal 0-2 (Eduardo 9., Bendtner 75.)
  • Derby County-Sheffield Wednesday 2-2 (Miller 38., Barnes 45. ill. Beevers 9., Tudgay 23.)
  • Fulham-Bristol Rovers 2-2 (Healey 40., Murphy 73. ill. Coles 3., Hinton 65.)
----
----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik