Geráért és Robinsonért párban 3,5 millió fontot fizetne a Bolton

Vágólapra másolva!
2008.01.04. 21:02
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő, ott 21 fordulót követően húsz szerzett ponttal a 14. helyen álló Bolton klubvezetői nem igazán elégedettek elfoglalt pozíciójukkal és eddigi teljesítményükkel, a gárda menedzsere, Gary Megson erősítés céljából kinézte magának a másodosztályban élen álló West Bromwich Albion két játékosát, Gera Zoltánt és Paul Robinsont. Igaz, megtette ezt már másfél hónappal ezelőtt is, ám akkori, komolytalannak tetsző ajánlatán jócskán emelt...
Gera Zoltán ismét döntési helyzetbe kerülhet, de előbb a WBA-nak kell mondani valami érdemlegest
Gera Zoltán ismét döntési helyzetbe kerülhet, de előbb a WBA-nak kell mondani valami érdemlegest
Gera Zoltán ismét döntési helyzetbe kerülhet, de előbb a WBA-nak kell mondani valami érdemlegest
Gera Zoltán ismét döntési helyzetbe kerülhet, de előbb a WBA-nak kell mondani valami érdemlegest

November végén az angol Daily Express és a Mirror még arról számolt be, hogy Geráért 400 ezer fontos ajánlatot készül tenni a Bolton. Az ajánlat akkor komolytalannak tetszett, a 3,5 millió fontos, amelyről szintén a Mirror számolt be, már megfontolásra érdemes.

Még akkor is, ha ebben már Paul Robinson is benne van. Ő ugyanis védőként korántsem tölt be olyan meghatározó szerepet a WBA-ban, mint a Mágikus Magyarnak hívott Gera, így előbbi vételára jócskán elmarad utóbbiétól.

A szakmában ugyan nem mérték, de azért irányt adó transfermarkt.de internetes oldal szerint a 28 éves Gera jelenlegi értéke 3,5, míg a 29 éves Robinsoné 1 millió angol font. A magyar szerződése azonban a nyáron lejár, így esetében az árat ez akár le is törheti.

A magyar válogatottban is kulcsembernek számító kiválóság szerződése 2008 nyarán lejár Birminghamben, az érdeklődés, amely mindig is folyamatos volt utána, így érhetően egyre intenzívebb. A WBA-nak viszont az utolsó lehetősége a téli átigazolási szezon, ha „pénzt akar csinálni” a játékosból.

Bár azt többször is hangoztatták a WBA illetékesei, legutóbb Tony Mowbray, a gárda edzője, hogy szakmailag szükségük van Gerára és bízik abban, a játékos minden szempontból olyan jól érzi magát, hogy a közös folytatásnak és a szerződéshosszabbításnak sem lesz akadálya.

Gerát korábban az élvonalbeli játéklehetőség motiválta elsősorban egy esetleges váltásban, majd később már maga a játéklehetőség is. Bár utóbbival mostanában ismét nincs gondja, miként a feljutás egyik esélyeseként előbbi is sínen van, egyelőre.

Megson számára nem ismeretlen játékos Gera, hiszen ő volt akkor a WBA trénere, amikor az angol klub leigazolta a magyar válogatottat és többek között az ő hathatós segítségével is sikerült kiharcolnia a bent maradást.

Ezt azonban Megson már nem várhatta meg a kispadon, a szerény idénykezdetet követően ugyanis gyorsan elköszöntek tőle, a megváltást jelentő bentmaradást akkor Bryan Robson jelentette.

Az idejekorán távozó szakember azonban nem feledkezett meg az immár negyedik angol idényét töltő Geráról.

A gólerős, látványos cselei miatt Angliában is közkedvelt magyar támadó-középpályásként és szélsőként egyaránt bevethető Gera második idényét követően, csapatával együtt búcsúzott az élvonaltól, gyakorlatilag azóta állandóan visszatérő téma esetleges eligazolása és visszatérése a Premier League-be.

Az első, másodosztályban töltött idény során még Gera is ragaszkodott ahhoz, hogy segíthessen csapatának visszajutni az élvonalba. Miként a klub is ragaszkodott a játékoshoz, bár állandó játéklehetőséget ennek ellenére nem kapott.

A második idényben azonban többször kifejtette távozási szándékát, igaz, amióta ismét állandó tagja a kezdőnek, ráadásul csapata első helyen áll a Championshipben, ez már nem olyan sürgős számára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik