Mowbray: Gera Zoltán ugyanannyi lehetőséget kap, mint akárki más

Vágólapra másolva!
2007.11.22. 21:28
Tony Mowbray, a West Bromwich Albion labdarúgó csapatának vezetőedzője megígérte Gera Zoltánnak, hogy megad minden lehetőséget neki az első csapatnál. Az angol másodosztályban szereplő birminghami alakulat trénere mindezt elsősorban azért tette, hogy a magyar válogatott középpályás aláírja új szerződését a klubbal – nyilatkozta a szakember az expressandstar.com-nak.
Tony Mowbray (balra) ígéri, megadja a lehetőséget Gerának is
Tony Mowbray (balra) ígéri, megadja a lehetőséget Gerának is
Tony Mowbray (balra) ígéri, megadja a lehetőséget Gerának is
Tony Mowbray (balra) ígéri, megadja a lehetőséget Gerának is

Gera jelenleg halogatja új szerződésének aláírását, hiszen csupán egyetlen egyszer kapott kezdőként lehetőséget csapatában a legutóbbi hét találkozón. Azonban Mowbray azzal védekezett ez ellen, hogy a középpályán rotálni szeretné a játékosait, hiszen a csapatrész minden érintettjének lehetőséget akar adni.

A szakember elmondta: nem akarja arra kényszeríteni a magyar játékost, hogy aláírja az új kontraktust. Azt azonban elismerte, hogy nagyon szeretné, ha a válogatott középpályás Birminghamben maradna.

„Zoltan tisztában van azzal, hogy miként gondolkodom erről - nyilatkozta a tréner. - Ajánlottunk neki egy nagyon jó szerződést, és ugyanabban a helyzetben van, mint a többi középpályás a csapatnál.”

„Chris Brunt sokat játszott, James Morrison nem szerepelt minden mérkőzésen, csakúgy, ahogy Robert Koren sem. Filipe Teixeira a pályán volt az elmúlt hétvégén, de ő sem játszott minden meccsen."

„Gera nagyon értékes tagja a csapatnak és ugyanannyi lehetőséget fog kapni, mint akárki más - folytatta Mowbray. - Nagyon szeretjük őt. Nagyszerű személyisége van, kiváló futballista és a csapatkapitánya a magyar válogatottnak. Nem tudom, mit kellene ahhoz tennem, hogy lássa, mennyire becsüljük a tehetségét, és azt, mennyire szeretnénk, hogy a klubnál maradjon.”

„Senkinek nincs bérelt helye a csapatban, de biztos vagyok benne, hogy nem is ezt szeretné elérni. Nagyon közvetlen beszélgetéseket folytattunk, és megértette, hogy nagyon sok jó játékosunk van a középpályán. Egyik héten játszik, a másikon nem, a lényeg az, hogy a csapat nyerjen. Ha valaki a cserepadra kerül, akkor ugyanolyan boldog lehet, mint a többiek, hiszen a következő héten, vagy azután ő is megkapja a lehetőséget.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik