FIFA: a nemzetközi Sportdöntőbíróság elé kellene utalni Tevez ügyét

Vágólapra másolva!
2007.07.24. 14:49
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nem dönt Carlos Tevez átigazolási ügyében, egyben azt javasolja, az érintett felek kérjék fel a nemzetközi Sportdöntőbíróságot a végső határozat meghozására. Ezt közölte kedden a BBC internetes portálja. A FIFA hétfőn látott hozzá az argentin csatár ügyének tanulmányozásához.

„Először is ki kell derítenünk, hogy egyáltalán van-e jogunk döntést hozni – kezdte hétfőn a FIFA szóvivője, Andreas Herren. – Tudom, hogy az angolok nem szeretik, ha harmadik fél is birtokolja a játékost, de nekünk nincsenek olyan egyértelmű tiltásaink erre nézve, mint nekik. A mostani találkozó is csupán irategyeztetés, döntés még sokáig nem lesz.”

A FIFA az angol szövetség (FA) és a Premier League képviselőivel közösen vitatta meg a hetek óta zajló átigazolási ügyet.

„A jelenlegi körülmények áttekintése után jutottak arra a következtetésre, hogy az érdekelt felek érdekében áll, hogy az általunk javasolt utat járja be” – kezdte keddi nyilatkozatát Andreas Herren.

A nemzetközi szövetség szóvivője úgy érzi, a lehető legjobb döntést hozták meg.

„Úgy tűnik, így lehet a leggyorsabban rendezni a helyzetet. Ez nem jelenti azt, hogy a FIFA elutasítaná a saját részvételét, éppen az ellenkezője az igaz. Mostani javaslatával kívánja elősegíteni a megnyugtató megoldást” – zárta mondandóját a szóvivő.

A West Ham United örömét fejezte ki a keddi határozattal kapcsolatban. A londoni klub kész a CAS elé tárni az ügy részleteit, de csak akkor, ha a többi érintett is elfogadja a FIFA ajánlását. A nemzetközi Sportdöntőbíróság és a Manchester United még nem reagált a mai fejleményekre.

A friss angol bajnok mintegy 30 millió fontért vásárolná meg Carlos Tevezt, akit a WHU marasztal. A londoniak azt állítják, rendelkeznek az argentin támadó játékjogával, csak ők adhatják el. A Kia Joorabchian által vezetett MSI viszont azt állítja, tulajdonosa a futballistának, így a West Ham nélkül is értékesítheti.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik