Carlos Queiroz: A fiatalítás a siker titka!

Vágólapra másolva!
2007.02.16. 12:06
Jól sikerült a fiatal és rutinosabb játékosok beépítése a csapatba, ennek köszönhető a Manchester United jelenlegi remeklése. Carlos Queiroz másodedző szerint az elmúlt két évben elvégzett tervszerű munka gyümölcseit aratják most le.
Carlos Queiroz és Sir Alex Ferguson
Carlos Queiroz és Sir Alex Ferguson
Carlos Queiroz és Sir Alex Ferguson
Carlos Queiroz és Sir Alex Ferguson

A tervszerű fiatalításban látja a Manchester United sikereinek titkát Carlos Queiroz, a klub másodedzője. A portugál szakember szerint a bizalom miatt tud ilyen jól teljesíteni Cristiano Ronaldo és Wayne Rooney.

Gary Neville: Le a játékosügynökökkel!

Nem túl hízelgően szólt a játékosügynökökről a Manchester United védője, Gary Neville. A rutinos játékos szerint a futballistáknak szüksége van tanácsokra, de olyan emberekre nincs, akik csak a pénzt húzzák le tőlük.

Neville – akit egész pályafutása alatt édesapja menedzselt – hozzátette, hogy az ügynököknek kifizetett juttatások miatt hatalmas összegek vándorolnak el a futballból.
„Tudtuk, hogy előbb vagy utóbb jönnek majd az eredmények, miután a türelem, a stabilitás és a folytonosság megvolt az együttesnél.”

Queiroz hozzátette, hogy az idei bajnokságban az előző két szezon terveinek gyümölcsét aratják le. Ráadásul sikerült a fiatalabb generáció lendületét és tehetségét (Rooney és Ronaldo mellett belevette még Darren Fletchert, John O’Shea-t és Wes Brownt is) az idősebbek tapasztalatával (Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville) sikerrel vegyíteni.

Queiroz szerint a jó munkájukat az is mutatja, hogy a Manchestert nem igazán rázta meg az, hogy Ruud van Nistelrooy a nyáron a Real Madridhoz távozott.

Paul Scholes az idei szezonban remekül játszik azok után, hogy az előző szezon nagyobbik részét szemproblémái miatt kénytelen volt kihagyni. Cristiano Ronaldo élete legjobb formájában van, Louis Saha nagyon jól kezdte a bajnokságot, és a kölcsönvett Henrik Larsson is jól illeszkedett bele a gépezetbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik