Katar: már nem Carlos Queiroz a szövetségi kapitány – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.12.07. 11:32
null
Carlos Queiroz (Fotó: Getty Images)
Egy hónappal a hazai rendezésű Ázsia-kupa rajtja előtt távozott a posztjáról Carlos Queiroz, a katari labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az utódja a spanyol Tintín Márquez lett.

A portugál szakembert – aki korábban a Real Madrid, valamint a portugál és iráni nemzeti együttes edzője is volt – februárban négy évre nevezték ki a tavalyi világbajnokság házigazdájánál. A helyi szövetség most annyit közölt, hogy az együttműködést közös megegyezéssel megszüntették.

A lépést hivatalosan nem indokolták, de Queirozt korábban több helyről is kritika érte a válogatott túlságosan védekező stílusa miatt, és hogy nem építette be a keretbe az ország akadémiájáról érkező fiatal játékosokat.

A portugál szakember utódja a spanyol Tintín Márquez lett, aki korábban dolgozott az Espanyolnál is, most pedig a katari Al-Vakra csapatának kispadját cseréli a szövetségi kapitányi posztra.

Katar amellett, hogy házigazda, címvédőként indul majd az Ázsia-kupán, amelyre január 12. és február 10. között kerül sor.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik