Király Gábort a Leeds United vinné

Vágólapra másolva!
2007.01.29. 10:45
Újabb kérője akadt Király Gábornak. A Crystal Palace idén többször is kölcsönadott kapusa ezúttal a másodosztályban botladozó Leeds Unitedtől kapott ajánlatot, Dennis Wise, a yorkshire-i csapat edzője a szezon végéig venné kölcsön a magyar játékost.
Király Gábor
Király Gábor
Király Gábor
Király Gábor
Bár még csak a szezon felénél tartunk, Király Gábor nem panaszkodhat arra, hogy eseménytelen lenne az elmúlt fél éve.

A kapus a Crystal Palace-nál kezdte az idei bajnokságot, ám később elvesztette a helyét a feljutást megcélzó, ám a várakozástól jócskán elmaradó együttesben. A Palace ezután kétszer is kölcsönadta kapusát, előbb a West Hamhez, majd az Aston Villához került.

A „kalapácsosoknál” ugyan nem védett hivatalos mérkőzésen, a birminghamieknél ellenben igen, miután ott mindkét kapus, Thomas Sörensen és Stuart Taylor is a maródiak listájára került.

Az elmúlt napokban felvetődött, hogy Király az élvonal újoncához, a Sheffield Unitedhez kerül kölcsönbe, de a hálóőr ezt nem vállalta, mivel túl messze van a yorkshire-i város Londontól, és Peter Taylor, a Palace edzője is számítana rá.

A Daily Mirror szerint azonban újabb kérője van a magyar kapusnak, most a korábban szebb napokat megélt Leeds United szeretné a soraiban tudni a szezon végéig.

Dennis Wise együttese jelenleg csak a 23. helyen áll a másodosztályban, viszont a magyar kapus szerződtetésének esélyét csökkentheti, hogy Leeds még Sheffieldhez képest is északra van...

A Leeds keretében egyébként megtalálhatjuk Neil Sullivant, a volt skót válogatott kapust, aki doncasteri „száműzetésből” tért vissza, és a fiatal Jonathan Lund, Mark Wilberforce kettős mellett két kapus szerepel jelenleg kölcsönben az együttesnél: Tony Warner a Fulhamtől érkezett, míg Graham Stacket a Reading „passzolta át” egy időre Leedsbe.

A mezőnyjátékosok között is található több ismert név, elég csak a klubot 1991 óta szolgáló ír védőt, Gary Kellyt, a hórihorgas norvég csatárt, Tore-Andre Flót, a volt válogatott középpályást, Steve Stone-t említeni, de a vb-t megjárt angolai Rui Marques, valamint az ausztrál Hayden Foxe is a nevesebb játékosok közé sorolható. Ha csak a neveket nézzük, nem igazán érhető a Leeds gyenge helyezése...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik