Cristiano Ronaldo: hiába reménykedik a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2007.01.24. 14:38
A Manchester United portugál másodedzője, Carlos Queiroz szerint a Real Madrid feleslegesen reménykedik Cristiano Ronaldo megszerzésében, a spanyol lapok legfrissebb hírei a fantázia világába tartoznak. A tréner azt is elárulta, már dolgoznak a portugál csillag szerződésének meghosszabbításán, s az angol újságok szerint ez megduplázott, heti 100 ezer fontos fizetést garantálna.

"Természetesnek tartjuk, hogy a média összeköti Cristiano Ronaldo nevét a Real Madriddal. Nagyszerű játékosról és kiváló klubról van szó. De a két fél szerződéskötése egyszerűen a fantázia szüleménye" – jelentette ki a Marcának a portugál tréner, aki évek óta segíti Sir Alex Ferguson munkáját, igaz közben néhány hónapig irányította a spanyol sztárcsapatot is.

Másokhoz hasonlóan Carlos Quieroz is elismerően beszélt honfitársa teljesítményéről, amelynek hátterére is indoklással szolgált.

Szavazás

Melyik csapatban szerepel Cristiano Ronaldo a 2007-2008-as szezonban?

Írja be az itt látható számot!
"A Manchesterben mutatott játéka is azt mutatja, jól érzi magát a csapatnál, elégedett és boldog. Mindent alárendel a Unitednek. Nagyszerű tehetség, ő a világ legjobbja" – szögezte le a kiváló szakember.

Carlos Queiroz kitért a szerződéshosszabbításra is, s állítása szerint a felek közel járnak a megállapodáshoz.

"Egyértelmű a klub stratégiája. Nem kell megvárnunk, hogy végéhez közeledjen az érvényes szerződés, már korábban tárgyalást kezdünk a hosszabbításról. Nézzük csak Ryan Giggset: tizennégy éve szerepel a csapatban, s nagyon sokszor hosszabbítottunk meg szerződését, még akkor is, amikor az előzőből évek maradnak. Klubunknak nincs szüksége ügynökökre a játékosaink által nyújtott teljesítmény értékeléséhez. Előrelátóan cselekszünk, így van ez Cristiano esetében is" – mondta Carlos Queiroz.

Sir Alex Ferguson keddi, budapesti előadásában is felsőfokon dicsérte a portugál szélsőt, s most segítője is hasonló szelemben nyilatkozott.

"Mindig Ronaldo érkezik elsőként az edzésre, s utolsóként távozik. Számtalanszor előfordult, hogy a tréningek után már lezuhanyoztunk, jól is laktunk, s amikor visszamentünk a pályára, akkor Cristiano még mindig gyakorolt. Isteni ajándéknak tekinthetjük, arra született, hogy a világ legjobbja legyen!" – szögezte le a Vörös Ördögök portugál edzője.

Cristiano Ronaldót egyébként most már az FC Barcelona is szívesen látná, noha a világbajnokság előtt még elutasította a csillag menedzserének "jelentkezését". Akkoriban még jó esély kínálkozott arra, hogy a spanyolok megszerezzék a szélsőt. A napokban az olasz sajtó a Juventus érdeklődéséről írt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik