Videó: félpályán túlról kapott gólt a kapus az NHL-ben

Vágólapra másolva!
2013.02.19. 08:45
Ritkán látható potya gólt kapott a Carolina Hurricanes kapusa a Canadiens elleni NHL-mérkőzésen. A harmadik harmadban a montreali Max Pacioretty félpályán túlról kapura lőtt, Cam Ward pedig bevédte a lövést.

 

 

Hatvanegy lövésből mindössze két gól született 65 perc alatt a New Jersey Devils–Ottawa Senators összecsapáson, amelyet szétlövés döntött el: miután mindhárom hazai próbálkozó hibázott, Jakob Silfverberg találata döntött. A Philadelphia Flyers az első harmadban még megkegyelmezett a New York Islandersnek, ám az 1–0-ra megnyert nyitó felvonást követően a hátralévő két játékrészt egyaránt 3–0-lal hozták. Claude Giroux és Danny Briere is duplázott.

A Colorado 2–0-ra, 3–1-re, 4–2-re, majd 6–3-ra is vezetett, de a Nashville nem adta meg magát. A vendégek tapadtak végig, de pontot az öt lőtt góljuk ellenére sem tudtak szerezni. A tizenegy gólon tizenegy játékos osztozott. A Carolina a 43. perc elejéig tartotta a gól nélküli eredményt, akkor azonban hátrányba került, majd az 53. percben előnyéhez 18 mp alatt két gólt tevő Montreal bebiztosította a győzelmét. Peter Budaj 19 védést bemutatva zárt shutouttal, ami karrierje tizedik hibátlan mutatója volt. A Montreal negyedik győzelmét aratta zsinórban.

A szintén háromig eljutó Toronto a Floridát nullázta le, Ben Scrivens 37 lövést hárított. Ez volt a kapus második egymást követő shutoutja – legutóbb az Otawa ellen nyert 3–0-ra a Maple Leafs –, így már 142:21 perce nem kapott gólt.

A Phoenix a 41. mp-ben szerzett vezetést, de a Calgary elleni sikerét csak a záró harmadban tette biztossá. Mike Smith 30 lövést védve zárt shutouttal, utóbbiból legutóbbi nyolc meccsén már harmadszor. A Columbus vezető találatára hárommal válaszolt az Anaheim, a Blue Jackets késve, és eredménytelenül hajrázott. A Ducks zsinórban ötödször győzött, a ligautolsó Columbus harmadszor kapott ki megszakítás nélkül.

NHL
ALAPSZAKASZ, 31. JÁTÉKNAP

New York Islanders–Philadelphia Flyers 0–7
New Jersey Devils–Ottawa Senators 1–2 – szétlövéssel
Colorado Avalanche–Nashville Predators 6–5
Montreal Canadiens–Carolina Hurricanes 3–0
Florida Panthers–Toronto Maple Leafs 0–3
Phoenix Coyotes–Calgary Flames 4–0
Anaheim Ducks–Columbus Blue Jackets 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik