NHL: szétlövés után nyert a San Jose Sharks és a Vancouver Canucks

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2021.01.21. 09:48
null
Szétlövés után nyert a St. Luis ellen a San Jose (Fotó: Getty Images)
A San Jose Sharks és a Vancouver Canucks is szétlövés után nyert az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.


St. Louisban a 60 perces alapjátékidő egy-egy gólt hozott, majd a kiállításokban bővelkedő – hét a hazaiaknál, öt a vendégeknél – összecsapás lezárásaként a szétlövés negyedik párjában a San Jose Tomas Hertl révén megszerezte a győzelmet érő találatot.

Vancouverben lényegesen fordulatosabb volt a Canucks–Canadiens mérkőzés, a hazaiak négyszer jutottak egygólos vezetéshez, de a vendégek négyszer egyenlítettek, majd az 57. percben – a találkozón először – megszerezték a vezetést. Előnyüket csupán 32 másodpercig tudták megtartani, így 5–5 után jöhetett a ráadás. A szétlövésben három pár után 1–1-re álltak, majd a meccsen kétszer is emberelőnyös szituációban eredményes, plusz egy gólpasszt adó Bo Horvat eldöntötte a párbajt, és a mérkőzést. Csapattársa, Brock Boeser 2+1-gyel zárt, a vesztes montrealiaknál Tyler Toffoli három gólig jutott.

Szezonbeli negyedik mérkőzését is megnyerte a Vegas Golden Knights – harmadszor a rendes játékidőben kerekedett riválisa fölé –, ezúttal 5–2-re bizonyult jobbnak a vendég Arizona Coyotes gárdájánál. Shea Theodore két góllal, Marc-Andre Fleury 21 védéssel járult hozzá a hazai győzelemhez. A Golden Knights négyéves fennállása során először tudott megszakítás nélkül négy győzelmet aratni az idény rajtját követően.

NHL
ALAPSZAKASZ

Toronto Maple Leafs–Edmonton Oilers 1–3
St. Louis Blues–San Jose Sharks 1–2 – szétlövés után
Anaheim Ducks–Minnesota Wild 2–3
Vancouver Canucks–Montreal Canadiens 6–5– szétlövés után
Vegas Golden Knights–Arizona Coyotes 5–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik