NHL: szépített a New York Rangers, Crosby megsérült

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.05.12. 07:38
A New York Rangers hazai jégen 5–3-ra legyőzte Pittsburgh Penguinst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) főcsoport-negyeddöntőjének szerdai játéknapján, így 3–2-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban – írja a Magyar Távirati Iroda. A Florida Panthers és a Calgary Flames hazai győzelemmel szerzett előnyt a maga küzdelmében.

A New Yorki-i mérkőzésen a továbbjutásért játszó Pittsburgh már 2–0-ra vezetett, ám a hazaiak kevesebb mint három perc alatt fordítottak. Még a második szünet előtt egyenlített a Penguins, ám a záró felvonás elején és végén a Rangers ismét betalált. A győztes gólt szerző Filip Chytilnek ez volt NHL-pályafutása első playofftalálata. A Pittsburgh ásza, Sidney Crosby a második harmadban megsérült, nem tudta folytatni a játékot.
New Yorki-i mérkőzésen a továbbjutásért játszó Pittsburgh már 2–0-ra vezetett, ám a hazaiak kevesebb mint három perc alatt fordítottak. Még a második szünet előtt egyenlített a Penguins, ám a záró felvonás elején és végén a Rangers ismét betalált. A győztes gólt szerző Filip Chytilnek ez volt NHL-pályafutása első playofftalálata. A Pittsburgh ásza, Sidney Crosby a második harmadban megsérült, nem tudta folytatni a játékot.

A másik keleti összecsapáson a Florida ugyancsak 5–3-ra nyert vendége, a Washington ellen, és ezzel összesítésben 3–2-re vezet. A fővárosiak 3–0-ra elhúztak, ám a középső harmadban szűk nyolc perc alatt három gólt kaptak. Az alapszakaszgyőztes Florida a záró játékrész elején és végén megint betalált. Carter Verhaeghe mind az öt gólból kivette a részét: kettőt maga szerzett, hármat pedig előkészített.

A Calgary Flames egygyőzelemnyire került a továbbjutástól, miután hazai környezetben 3–1-re legyőzte a Dallas Starst. A mérkőzés első gólját a vendégek szerezték a 34. percben, a házigazdák a záró harmadban fordítottak: a játékrész közepén szűk négy perc alatt két gólt lőttek, majd az utolsó percben üres kapus góllal tették biztossá győzelmüket. A párharc hatodik felvonását pénteken rendezik, a Dallas Stars otthonában.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐK
KELETI FŐCSOPORT

New York Rangers–Pittsburgh Penguins 5–3 (0–1, 3–2, 2–0)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Pittsburgh javára.
Florida Panthers–Washington Capitals 5–3 (0–1, 3–2, 2–0)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Florida javára.
NYUGATI FŐCSOPORT

Calgary Flames–Dallas Stars 3–1 (0–0, 0–1, 3–0)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Calgary javára.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik