Itt van Amerika
K. Zs. 2022.05.12 07:38 Frissítve: 2022.05.12 09:03

NHL: szépített a New York Rangers, Crosby megsérült

A New York Rangers hazai jégen 5–3-ra legyőzte Pittsburgh Penguinst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) főcsoport-negyeddöntőjének szerdai játéknapján, így 3–2-re szépített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban – írja a Magyar Távirati Iroda. A Florida Panthers és a Calgary Flames hazai győzelemmel szerzett előnyt a maga küzdelmében.

 

A New Yorki-i mérkőzésen a továbbjutásért játszó Pittsburgh már 2–0-ra vezetett, ám a hazaiak kevesebb mint három perc alatt fordítottak. Még a második szünet előtt egyenlített a Penguins, ám a záró felvonás elején és végén a Rangers ismét betalált. A győztes gólt szerző Filip Chytilnek ez volt NHL-pályafutása első playofftalálata. A Pittsburgh ásza, Sidney Crosby a második harmadban megsérült, nem tudta folytatni a játékot.

A másik keleti összecsapáson a Florida ugyancsak 5–3-ra nyert vendége, a Washington ellen, és ezzel összesítésben 3–2-re vezet. A fővárosiak 3–0-ra elhúztak, ám a középső harmadban szűk nyolc perc alatt három gólt kaptak. Az alapszakaszgyőztes Florida a záró játékrész elején és végén megint betalált. Carter Verhaeghe mind az öt gólból kivette a részét: kettőt maga szerzett, hármat pedig előkészített.

A Calgary Flames egygyőzelemnyire került a továbbjutástól, miután hazai környezetben 3–1-re legyőzte a Dallas Starst. A mérkőzés első gólját a vendégek szerezték a 34. percben, a házigazdák a záró harmadban fordítottak: a játékrész közepén szűk négy perc alatt két gólt lőttek, majd az utolsó percben üres kapus góllal tették biztossá győzelmüket. A párharc hatodik felvonását pénteken rendezik, a Dallas Stars otthonában.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐK
KELETI FŐCSOPORT

New York Rangers–Pittsburgh Penguins 5–3 (0–1, 3–2, 2–0)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Pittsburgh javára.
Florida Panthers–Washington Capitals 5–3 (0–1, 3–2, 2–0)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Florida javára.
NYUGATI FŐCSOPORT

Calgary Flames–Dallas Stars 3–1 (0–0, 0–1, 3–0)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Calgary javára.

(MTI)

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.