NHL: sima Chicago-siker, a Rangers vezet a Penguins ellen

Vágólapra másolva!
2014.05.03. 07:19
null
Kane és társai könnyedén térdre kényszerítették a Minnesotát (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának második körében megkezdődött a Chicago–Minnesota és a Pittsburgh–New York Rangers párharc is. Előbbiben az első mérkőzésen a Blackhawks érvényesítette a papírformát és otthon könnyedén győzött, a Rangers viszont meglepte a Penguinst.

 

A Chicago–Minnesota meccs úgy indult, hogy a Blackhawks viszonylag gyorsan rövidre zárja a találkozót, ugyanis a második harmad 12. percében két emberelőnyös góllal már 2–0-ra vezetett. Ezt követően a harmadik harmad elején azonban feléledt a Minnesota, egyenlíteni tudtak a vendégek, a meccs hajrája azonban ismét a chicagóiaké volt.

Patrick Kane egymás után kétszer is betalált, eldöntve ezzel a meccset, majd immár üres kapura Bryan Bickell állította be az 5–2-es végeredményt. Hazai oldalon egyébként több kimagasló egyéni teljesítmény is akadt, Kane mellett Bickell is két gólt szerzett (két lövésből!), Marián Hossa pedig egy gólt és két asszisztot jegyzett.

A Pittsburgh–New York Rangers meccsen a vendégek tettek szert 2–0-s vezetésre, még az első harmadban, ám a Penguins a második játékrészben egyenlített. A harmadikban újabb gól nem esett, így jöhetett a ráadás, amelyet Derick Brassard gólja döntött el. A hazaiak nem tudtak felszabadítani egy kapu mögül visszapasszolt korongból kialakuló helyzet után, így Benoit Pouliot balról érkező passzát az üresen maradt center kapásból a kapuba lőhette. Pouliot a gólpassza mellett korábban gólt is lőtt, így főszerepet játszott a vendégsikerben, ahogy a két gólpasszt elérő Dan Girardi is.

A Blackhawks és a Rangers egyaránt 1–0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Pittsburgh Penguins–New York Rangers 2–3 – hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 0–1
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Chicago Blackhawks
–Minnesota Wild 5–2
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik