NHL: „Próbáltam pozitív maradni az egész kemoterápia alatt”

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 09:03
null
Oskar Lindblom sikerrel tért vissza a Flyersbe (Fotó: Getty Images)
A Philadelphia Flyers rákból felépülő játékosa győzelemhez segítette csapatát a New York Islanders ellen.

 

A Philadelphia Flyers csütörtökön kétszeri hosszabbítás után 5–4-re nyert a New York Islanders ellen, amivel kiegyenlítette a két csapat párharcát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának elődöntőjében. Ezen a mérkőzésen tért vissza a philadelphiai csapatba Oskar Lindblom, akit Ewing-szarkómával kezeltek.

„Próbáltam pozitív maradni az egész kemoterápia alatt” – mondta a svéd játékos az ESPN-nek.

„Tudtam, hogy egyszer majd újra játszani fogok, csak azt nem, hogy mikor. Végre eljött a nap, és szerencsés vagyok, hogy itt lehettem a srácokkal. Nehéz volt rögtön egy elődöntőn visszatérni, különösen győzelmi kényszerben” – árulta el 271 nap után újra játszó Lindblom.

„Hihetetlenül bátor a srác – nyilatkozta visszatérő csapattársáról Claude Giroux, a Flyers kapitánya. – Nem játszott hosszú ideje, közben megvívta ezt a hatalmas csatát is az életében. Elképesztő, mekkora szíve van!"

A 24 éves Lindblomnál decemberben diagnosztizáltak egy ritka előfordulású csontrákot. A betegség meglehetősen jó szezonját szakította félbe, 30 meccsen 11 gólnál járt. A játékos csapatánál maradt, miközben a kemoterápián a Pennsylvaniai Egyetem kórházában esett át. A végső kezelést júliusban kapta meg.

„Nem tudnám jól megfogalmazni, mennyire büszkék vagyunk rá és hogy mit jelent ő a csapatunknak” – nyilatkozott a kapus Carter Hart, aki hozzátette, Lindblom küzdőszelleme nagy inspirációt jelentett nekik az egész szezon során, nem csak ezen az estén.

A csapattársak mellett a klub is hitet tett a svéd támadó mellett, miután néhány héttel a gyógykezelés lezárultát követően máris egy három évre szóló, 9 millió dolláros szerződést ajánlott neki.

A párharc utolsó meccsére magyar idő szerint hétfőn 1.30-kor kerül sor, a találkozót az Arena4 élőben közvetíti.

NHL 2020–2021
RÁJÁTSZÁS, FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐK
KELETI FŐCSOPORT

New York Islanders-Philadelphia Flyers 4–5 – kétszeri hosszabbítás után
A párharc állása: 3–3

NYUGATI FŐCSOPORT
Vancouver Canucks–Vegas Golden Knights 4–0
A párharc állása: 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik