Itt van Amerika
R. P. 2021.12.06 08:28 Frissítve: 2021.12.06 09:47

NHL: Philadelphiában szárnyalt a címvédő Tampa Bay

A címvédő Tampa Bay Lightning 7–1-re győzött a Philadelphia Flyers vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.

Óriási fölénnyel győzött a Tampay Bay (Fotó: Getty Images)

 

A Lightningban négyen is három pontot szereztek: Corey Perry két gólja mellett kiosztott egy gólpasszt, Ryan McDonagh mérlege egy plusz kettő volt, Victor Hedmannek és Ross Coltonnak pedig három asszisztja volt. A vendégcsapat kapujában ezúttal a 36 éves, alapesetben tartalék Brian Elliott kapott szerepet, aki 38 védéssel zárt volt csapata ellen, amelyet a legutóbbi négy idényben szolgált. A Flyers sorozatban a nyolcadik vereségét szenvedte el, ebben a mutatóban két kudarcra van a negatív klubrekordtól.

A Chicago kétszer került egygólos előnybe, de az Islanders egyenlítéseit követően a döntés a szétlövésre maradt, amelyet Patrick Kane sikeres rávezetése döntött el a Blackhawks javára. Az Islanders sorozatban a 11. alkalommal maradt alul, de utóbbi három meccsén legalább pontot szerzett.

Blake Wheeler két gólpasszal tette emlékezetessé ezredik meccsét a ligában, csapata, a Winnipeg pedig 6–3-ra bizonyult jobbnak a Torontónál.

Adrian Kempe két góllal járult hozzá a Los Angeles Kings 5–1-es edmontoni győzelméhez.

Fordulatos mérkőzésen kerekedett a Columbus 6–4-re a San Jose fölé, és szakította meg négymeccses, pont nélküli sorozatát.

NHL
ALAPSZAKASZ

Philadelphia Flyers–Tampa Bay Lightning 1–7
Columbus Blue Jackets–San Jose Sharks 6–4
New York Islanders–Chicago Blackhawks 2–3 – szétlövés után
Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 1–5
Winnipeg Jets–Toronto Maple Leafs 6–3
Vegas Golden Knights–Calgary Flames 3–2

(MTI)

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.