NHL: ötgólos sikerrel szakadt meg a nyeretlenségi sorozat

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.04.11. 08:31
A Calgary Flames otthon 5–0-ra legyőzte az Edmonton Oilerst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján, így a házigazdának megszakadt a négy mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata.

A Calgary Flames öt góljából négyet a második harmadban szerzett. A svéd Jacob Markström 17 védéssel hibátlanul zárt a hazaiak kapujában, az idényben harmadszor, NHL-karrierje során nyolcadszor.

Auston Matthews három góllal és egy gólpasszal döntő érdemeket szerzett a Toronto sikerében, amely gólgazdag és izgalmas találkozón 6–5-re múlta felül az Ottawát. A Maple Leafs sorozatban a hatodik győzelmét aratta. A góllövőlistát 31 találattal vezető Matthews karrierje során harmadszor ért el mesterhármast.

Ryan O'Reilly két másodperccel a hosszabbítás vége előtt szerezte a St. Louis 3–2-es győzelmet érő találatát a Minnesota ellen. Mindezt úgy, hogy a Blues Mike Hoffman góljával 42 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt mentette túlórára a mérkőzést.

A hetedik párt követően dőlt el a szétlövés a Carolina–Detroit találkozó, amelyet így 2–1-re vendégek nyertek, akik a mérkőzésen 5–4-re bizonyult jobbnak a Hurricanesnél.

A címvédő Tampa Bay a sérült csapatkapitány, Steven Stamkost nélkülözve, a kapus Andrej Vaszilevszkij hibátlan teljesítményével (36 védés) nyert 3–0-ra a Nashville vendégeként. A Predators hetedszer mérkőzött meg a Lightninggal az idényben, és hatodszor maradt alul.

Hiába kezdett jól és vezetett 2–0-ra a Columbus a Chicago ellen, a Blackhawks 4–3-ra nyert, a Blue Jackets pedig legutóbbi hat fellépésén ötödször szenvedett vereséget.

Connor Hellebuyck 19 alkalommal védett, így hibátlanul zárt a Winnipegben, amely 5–0-ra győzte le a Montrealt. A kapusnak ez volt a második shutoutja a ligában, és a 20. győzelme.

NHL, ALAPSZAKASZ
Calgary Flames–
Edmonton Oilers 5–0
Dallas Stars–Florida Panthers 4–1
Philadelphia Flyers–Boston Bruins 3–2
Carolina Hurricanes–Detroit Red Wings 4–5 – szétlövéssel
Columbus Blue Jackets–Chicago Blackhawks 3–4
Montreal Canadiens–Winnipeg Jets 0–5
Toronto Maple Leafs–Ottawa Senators 6–5
Nashville Predators–Tampa Bay Lightning 0–3
St. Louis Blues–Minnesota Wild 3–2 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–Los Angeles Kings 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik